Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Sportkonfirmation i Sommar

Under två första sommarlovsveckorna erbjuder vi en sommarkonfirmation i samarbete med Leksands Sports Camp. Du som deltar behöver inte tycka, se ut eller tro på något speciellt sätt. Men du ska vara beredd på att lägga ifrån dig mobilen och fylla två veckor med fartfyllda aktiviteter och djupa frågor om tro och liv.

Att jobba med barn och ungas självbild och välbefinnande är ett gemensamt mål som både Svenska kyrkan och Leksand Sport Camp delar.

”Det känns väldigt roligt att kunna erbjuda Leksandsborna det här lägret! Det som är nytt för oss är just ansvarsfördelingen av boende logi och fritids aktiviteter. Vanligtvis står kyrkan för hela ”kitet”. I år kommer Leksands Sports Camp att ha huvudansvaret för dessa områden medan vi ansvarar för konfirmandpassen.  Vissa delar går naturligtvis i varandra t.ex. värderings och samarbetsövningar”, förklarar konfirmandledaren Samuel Park. 

Björn Strand är initiativtagare till Leksands Sport Camp. När han befann sig i planeringsstadiet och sökte samarbetspartners kändes Svenska kyrkan självklar för honom. ”Mina barn har konfirmerats på olika läger och kommit hem med väldigt positiva erfarenheter. Just kombinationen av idrott och konfirmation är viktigt. Ungdomar behöver röra sig mer och känna gemenskapens kraft på riktigt.  

Konfirmationstiden ger ungdomar en plats att växa som människa i en brytningstid i livet som är viktigt. Det kan ge ungdomar en bas och redskap för att växa som människa och hantera livet i svåra perioder.  

Välkommen med din anmälan!