Other languages with Google Translate

Präst för teckenspråkig verksamhet

Vår teckenspråkiga präst går i pension och nu söker vi en efterträdare i Västerås stift, med placering i Leksand- Djura- Siljansnäs pastorat.

Tjänsten som präst för teckenspråkig verksamhet inrymmer arbetsuppgifter inom Västerås stift med placering i Leksand.I stiftet finns en teckenspråkig konsulent som tillsammans med prästen bedriver en verksamhet bland döva i Västerås stift.

Tjänsten är en avtalstjänst, med 50% verksamhet i Leksand och 50% i övriga stiftet. Vi erbjuder utbildning i teckenspråk inom tjänsten, såvida du inte redan är teckenspråkig. God social kompetens och förmåga att samarbeta är två faktorer vi värderar högt. Församlingen kan eventuellt erbjuda en mindre bostad.

Tjänsten kräver körkort och egen bil.

Läs mer om teckenspråkig verksamhet i Leksand-Djura -Siljasnnäs pastorat

Leksand- Djura- Siljansnäs pastorat

Pastoratet ligger vid Siljan i Dalarna och har cirka 35 anställda. Vi arbetar för att möta kommunens  invånare, som är cirka 15 600*

*Insjön hör till kommunen men ligger inte inom Leksand-Djura-Siljansnäs pastorat.

Leksands kommun

I Leksands kommun finns skolor i alla stadier, handel, stor turistnäring, industri, mycket friluftsliv med flera idrottsanläggningar, ett gott företagsklimat och goda kommunikationer till närliggande städer. Inom pastoratet ligger Västanviks folkhögskola med både döva och hörande elever. Detta innebär att verksamhet på teckenspråk är en naturlig del av vårt församlingsliv.

Tillträde 1 augusti 2019. Boka gärna den 13 mars, för en eventuell intervju.

ANSÖKAN senast 1 mars

Märk din ansökan med ”Präst för teckenspråkig verksamhet”
Ansökan skickas med CV, personligt brev, referenser och  löneanspråk
senast 1 mars 2019 till:
Leksand- Djura- Siljansnäs pastorat, Kyrkallén 23, 793 31 Leksand
eller med e-post: leksands.pastorat@svenskakyrkan.se

Kyrkoherde Christina Engqvist,
E-post: Christina Engqvist, mobil: 070-2611340

Stiftsprost Peter Åström,
E-post: Peter Åström, tfn: 021- 17 85 00 vxl

Präst för teckenspråkig verksamhet Barbro Lilja Brattgård,

E-post: Barbro Lilja Brattgård , mobil: 070-288 68 21