Collage: Rebecca Klitgaard Nelsson och hennes gudstjänstordning

Påskhälsning från Rebecca, pastorsadjunkt

Nyhet Publicerad

Rebecca Klitgaard Nelsson vigs till präst i vår och i sommar kommer hon till pastoratet som pastorsadjunkt. Hon har skrivit en gudstjänstordning för gudstjänster i hemmet under påsk.

Rebecca vigs i vår till präst och  hon och gör sitt första år i Pastoratet som  pastorsadjunkt.  Det innebär att hon under handledning kommer successivt in som tjänstgörande präst med allt vad det innebär.

”Jag kommer att arbeta som präst hos er i Leksands pastorat i ett år från och med mitten på juni. Jag har fått höra väldigt mycket gott om pastoratet och är oerhört förväntansfull! Jag skulle ha besökt er redan nu över påsken, men efter rådande omständigheter bedömde vi att det blir bäst om jag stannar hemma. Jag ser fram emot att träffa er alla i sommar!” skriver  Rebecca i ett meddelande riktat till  pastoratet.

Fira gudstjänst i hemmet

Rebecca är redan på hugget och har utformat gudstjänstordningar för att fira gudstjänst hemma under påskens helgdagar. Dessa är utformade främst med tanke på de som är kyrkvana och som skulle vilja fira påskens gudstjänster hemma. Men de kan lika gärna utgöra ett sätt för andra att lära sig hur en gudstjänstordning kan se ut.

För utskrift: Gudstjänstordning för påskfirande i hemmet