Dopkalas för årets döpta
Foto: Ingrid del Castillo

Familjegudstjänst med dopfest

Nyhet Publicerad Ändrad

Vi firar tacksägelsesöndagen med dop fest i Åhls och Leksands församlingar söndagen den 8 oktober. Årets döpta får hämta hem en dopgåva från församlingarna. Efter gudstjänsten försäljning av årets skördegåvor.

Tacksägelsedagen firas den andra söndagen i oktober för att vi ska få tillfälle att tacka för den skörd och  all rikedom från skog och mark som jorden ger oss.  Vi tackar även för nådens gåva som vi får genom dopet  -vi är älskade av Gud villkorslöst.

Alla som döpts under året är särsklit inbjudna denna söndag för att hämta hem en dopgåva från församlingen. I Leksand är det en guldfärgad nyckel med den döptes namn och datum för dopet och i Åhl är det en handgjord  ”vonderling ängel”.

Åhls församling

 Söndag 8 oktober kl 11.00 Familjegudstjänst, Åhls kyrka

Handtillverkad ängel från Sydafrika, ( bild från Busbyxan.se)

Predikan: Roger Arvidsson
Medverkande: barnkören Småhl singers med Mattias Bäck, körledare och musiker.

Vi delar ut en liten dopängel till årets döpta. Efter gudstjänsten blir det festligt fika i kyrkan och skördeauktion. Ta gärna med skördegåvor (t.ex. frukt, grönsaker, saft, sylt) till auktionen.

Dopängeln i Åhls församling
Dopänglarna som hämtas från församlingens dopträd denna söndag är alla unika. Dessa änglar är handtillverkade och ger inkomst till  familjer i ett kooperativ i byn Vondeling, Sydafrika.

Leksands församling

 Söndag 8 oktober kl 11.00 Familjegudstjänst, Leksands kyrka

Medverkande:
Pedagogerna Carolin From och Lisa Stenberg Knutz, prästen Joel Ludvigsson samt internationella gruppen.

Dopnyckel från Leksands församling Foto: Ingrid del Castillo

I samband med gudstjänsten lyfter vi särskilt fram de som döpts under året i vår församling och de får hämta sin dopnyckel från dopträdet i kyrkan. 

Församlingens scoutgrupper har märkesutdelning.

Efter gudstjänst är det  förstärkt kyrkfika och internationella gruppen säljer av årets skörd till förmån för Act-Svenska kyrkan. 

Dopnyckeln i Leksands församling
Alla som döps under året i Leksands församling får denna söndag med sig hem en fin liten guldfärgad nyckel av trä.  Nyckeln är aposteln Petrus symbol. Petrus är en av Leksands kyrkas skyddshelgon. Dopnycklarna har skapats av daglediga  som deltar i ”Snickarboa” -snickarverkstaden som finns i församlingshemmet S:t Pergårdens källare. Allt som produceras där säljs och går till någon form av välgörenhet eller skänks som gåvor till församlingsmedlemmar.