Foto: Camilla Cherry/IKON

Ekumeniska Böneveckan

Ekumeniska böneveckan pågår 18-25 januari. I Leksand firas detta med en gemensam bön i våra kristna samfund. Du kan följa veckans bibelläsningsplan med temat ”En stjärna i öster – vi kommer för att tillbe Kristus”

I Sverige firas böneveckan för kristen enhet oftast med gemensamma samlingar som organiseras av det lokala ekumeniska (kristna) rådet.   Här i Leksand  fras detta med gemensamma gudstjänster  16-20 januari .

Böneveckan
Årligen mellan den 18 och 25 januari infaller Böneveckan för kristen enhet som genomförs samtidigt i cirka 120 länder.

I vår kommun finns våra fyra församlingar inom Svenska kyrkan: Leksand, Djura, Siljansnäs och Åhl (Insjön). Vidare finns Pingstkyrkan, Församlingen Segerbaneret, Sammilsdalskyrkan, Siljansnäs frikyrkoförsamling och Insjöns frikyrkoförsamling.

Även om kristenheten är uppdelad i olika kyrkor och samfund, så är vi bara olika delar av den enda  världsvida kyrkan. När delarna samtalar och samverkar kallas det för ekumenik.

Ekumenisk Bön i Leksand

Söndag 16/1 kl 11.00  Ekumenisk gudstjänst i Leksands kyrka

måndag 17/1 kl 18.00 Bön i Pingstkyrkan

tisdag 18/1 kl 18.00 Bön i Segerbaneret

onsdag 19/1  kl 18.00 Bön i i Sammilsdalskyrkan

torsdag 20/1 kl 18.00 Ekumenisk mässa i Leksands kyrka

Bibeltexter dag för dag

Veckans bibelläsningsplan från Sveriges kristna råd  finns här nedan, eller att  ladda ned för utskrift

Årets Tema 2022 kommer från Matteusevangeliet 2:1-12:

”En stjärna i öster – vi kommer för att tillbe Kristus”

Materialet  har utarbetats av Kyrkornas råd i Mellanöstern.

Läs mer om böneveckan och Sveriges kristna råd