I krykbänken
Foto: Ingrid E. del Castillo

Kyrkans verksamheter och Covid-19

Nyhet Publicerad Ändrad

Gudstjänster och andakter firas i våra kyrkor som vanligt. Från och med 9 februari tas restriktioner bort men vi fortsätter att vara försiktiga.

Kyrkans miljöer är heliga platser och en trygg punkt för många som vill komma till kyrkan anonymt.  Även om restriktionern tas bort fortsätter vi att visa hänsyn, tvätta händer och stanna hemma om man är sjuk . Svenska kyrkans församlingar verkar för att hoppet finns i våra liv.  Gud är nära och den enda vi inte behöver hålla avstånd till. Vi går inte ensamma.

Behöver du någon att prata med?

Folkhälsomyndighetens hemsida

Vad gäller i våra kyrkor ?

Det finns inga restriktioner efter 9 februari för antalet besökare under våra gudstjänster och konserter men vi fortsätter att hålla vi avstånd  eftersom smittspridningen fortsätter . Om du har symptom på sjukdom, stanna hemma! Sitt med eget sällskap i kyrkan på anvisad plats.

Nattvard

Vi firar nattvard  med båda gestalter ( brödet och vinet).   Prästen doppar brödet i  vinet och överlämnar nattvardsgåvan till den som tar emot.

Församlingshem

I våra församlingshem  finns inga restriktioner längre men i vissa fall gäller föranmälan.

Kyrkkaffe

Vi är glada att kunna återuppta gemenskapen efter gudtjänsterna. I vissa fall har vi ”ståfika” inne i kyrkan för att bättre kunna hålla avstånd.

Dopkaffe och minnesstund

Vid uthyrning av lokaler till privata sammankomster, till exempel för minnesstunder, finns inga restriktioner längre.
Vid frågor kontakta Pastorsexepeditionen 0247-80700

Verksamheter för barn

Verksamheterna startar upp som vanligt inomhus men fortsätter att vara försiktiga. Vi anpassar gruppernas storlek , i vissa fall byter vi lokal under verksamheten eller växlar med att vara inomhus och utomhus. Vi meddelar ev ändring i predikoturer och annonser samt facebooksidor. Har  du  eller ditt barn förkylingssymtom stanna hemma.

Kontakta personal/ verksamhetsansvarig vid  frågor kring det som rör den verksamhet som berör dig eller ditt barn.

Vuxenverksamhet

Träffar för vuxna fortsätter utan restriktioner. Det är emellertid särskilt viktigt att ta hänsyn till personer i riskgrupper och personer 70 år och äldre. Vi har därför  små grupper och i vissa fall gäller föranmälan.

Äldreboenden

Vi vidtar fortsatt försiktighet  i kontakten med våra äldre församlingsbor. All kontakt sker i samråd med servicehusens personal och regelverk.

Vi hänvisar till :

vår webbkalender för aktuell information

facebook.com /kyrknyckeln

Magasin Leksandbygdens lokala annonsblad. På nätet finns även veckans  bläddervänliga exemplar.

Följ oss på  våra Facebooksidor

• Kyrknyckeln