Åhls kyrktorn
Foto: Ingrid E del Castillo

Åhls kyrka återinvigs den 7 maj

Nyhet Publicerad Ändrad

Åhls kyrka varit stängd sedan den 9 januari för en omfattande renovering. Söndagen den 7 maj invigs kyrkan med en festlig mässa.

Åhls kyrka har varit stängd sedan den 9 januari för en omfattande renovering. På söndagen den 7 maj öppnas kyrkan igen för en festlig mässa med invigning.

Under tiden som byggställningar och hantverkare tagit över kyrkorummet har gudstjänster firats i Åhls prästgård. Även om det känts hemtrevlig att vara i Åhls prästgård  så är det gott att veta att kyrkan åter tas i bruk med rena fina tak och väggar. Större plats och ökad tillgänglighet för exempelvis barnvagnar och rollatorer har skapats och vapenhuset har fått nya toaletter och en brudkammare.

Söndagen den 7 maj  kl 11.00 firar vi mässa och inviger kyrkorummet tillsammans med Margareta Carlenius, kontraktsprost, och vår kyrkoherde Christina Engqvist med flera.

Åhls kyrkokör och musikerna Lotta Grane på flöjt och Ulf Skagerstam på piano och orgel, kommer att få nöjet att ta plats i koret som nu fått ett större svängrum.

Välkommen och stanna på kyrkkaffe efter gudstjänsten!