Pastorsexpeditionen
Foto: Ingrid del Castillo

100% Kyrkobokföringsassistent

Nyhet Publicerad

Leksand- Djura- Siljansnäs pastorat söker en kyrkobokföringsassistent

 Leksand-Djura-Siljansnäs är tre församlingar i ett pastorat vid Siljan, i hjärtat av Dalarna, med ca 40 anställda. Tjänsten som kyrkobokföringsassistent är placerad i Leksand och är en tills vidare tjänst, med start i vår efter överenskommelse.

Som kyrkobokföringsassistent är du ansiktet utåt för pastoratet och har oftast den första kontakten med dem som kontaktar Svenska kyrkan, vilket kräver stor servicekänsla. Arbetet innebär bokning och registrering av kyrkliga handlingar, gudstjänster och annat som ska hända i vårt pastorat, upprätta annonsunderlag, viss ekonomiadministration, registrering av in-och utträden, diarie- och arkivverksamhet, posthantering och delaktighet i pastoratets övriga verksamhet.

Kvalifikationer: Gymnasieutbildning med ekonomisk/administrativ inriktning eller motsvarande. God erfarenhet av administrativt arbete. Datorvana med goda kunskaper i Officepaketet och god förmåga att kommunicera. Behörighet i kyrkobokföring ( KBOK) är meriterande. Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan och delar dess värderingar. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

För frågor kontakta:

Kyrkoherde Christina Engqvist:

christina.engvist@svenskakyrkan.se;
Tfn: 0247- 80701,
Mobil: 070-2611340

eller
kamrer, Roger Arvids,
roger.arvids@svenskakyrkan.se,
Tfn: 0247- 80710.

Sista ansökningsdag: 13/1, 2019 

leksands.pastorat@svenskakyrkan.se

eller brev till : 

Leksands pastorat, Kyrkallén 23, 793 31 Leksand

Facklig företrädare
Johan Jernberg, Vision
E-post: johan.jernberg@svenskakyrkan.se,
Mobil: 070- 0867720