Kyrkomusiker till Ålidhems församling

Placeringsort: Umeå, Västerbottens län Ansök senast 8 september

Vill du vara med i arbetet att vara kyrka i en mångkulturell stadsdel där regnbågens alla färger får ta plats?

Ålidhems församling är en av sex församlingar i Umeå pastorat. Församlingen ligger i en expansiv del av Umeå och präglas av närheten till universitetet och Norrlands universitetssjukhus, som båda ligger i närheten av Ålidhemskyrkan. Ålidhems församling har ca 13 000 medlemmar, ett 40-tal anställda och omfattar Ålidhemskyrkan, Carlskyrkan (samarbetskyrka), Kyrkhörnan, Kyrkstugan och kyrkan på Campus. Arbetslaget präglas av mycket värme och kreativitet och arbetar för ett mer syftesdrivet och tillitsbaserat organiserande.

Om arbetet

Som kyrkomusiker i Ålidhems församling är dina huvudsakliga uppgifter:

• Spela vid gudstjänster och kyrkliga handlingar
  • Ackompanjera och/eller leda kör
  • Undervisa orgelelever

I Ålidhems församling finns en tvåmanualig Magnussonorgel, två fina flyglar, en cembalo, gitarr, bad och trummor.

I ett stort pastorat har vi glädjen att kunna ta hjälp av och stärka varandra. Som kantor kommer du utföra arbete även i andra församlingar i pastoratet.

Vi söker dig som har kyrkomusikerexamen, lägst nivå C. Du är trygg bakom orgeln och vi ser gärna att du även behärskar andra instrument. Talar du utöver svenska även finska är detta meriterande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är tycker om att skapa nya kontakter, är flexibel och trygg. Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Överenskommelse om deltidsarbete kan vara möjlig. Sista ansökningsdagen är 8/9-2024.

Vi erbjuder individanpassad kompetensutveckling, förmånscykel, generöst friskvårdsbidrag och har friskvård på arbetstid.

2024-06-25

Kyrkomusik