Komminister med arbetsledning till Västerslättskyrkan

Umeå pastorat

Placeringsort: Umeå, Västerbottens län Ansök senast 30 september

Vi söker nu en komminister med arbetsledande ansvar till Västerslättskyrkan, en kyrka för närområdet där "Kropp, själ och ande" är ledord. Här ser vi människan som en helhet, vilket genomsyrar våra verksamheter och dess utformning. Västerslättskyrkan ligger i en växande del av Umeå och vi är glada att allt fler väljer att besöka kyrkan och delta vi våra aktiviteter.

Som komminister kommer du vara en samlande kraft i kyrkan och en viktig del i församlingslivet. Du leder gudstjänster och kyrkliga handlingar inom Umeå pastorat och blir en del av prästkollegiet i stadsförsamlingen. Du är även delaktig i det pastoratsgemensamma konfirmandarbetet och håller bibel- och samtalsgrupper, sorgegrupper och själavårdande samtal.

Du ingår i och leder arbetslaget bestående av diakon, pedagog, kantor, husmor och vaktmästare - där ni tillsammans arbetar för att utveckla församlingslivet. Du ingår även i ledningsgruppen för Umeå stadsförsamling och är en viktig del i vår utveckling mot en syftesdriven och tillitsbaserad organisation.

 

Om dig 

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll hos oss. Vi ser gärna att du är duktig på att samarbeta, har förmåga att arbeta både självständigt och i team med andra. Du gillar att skapa relationer med människor i alla åldrar och har förmågan att skapa en "hemmakänsla" i kyrkan. Vi värdesätter också förmåga att bidra med nya idéer i långsiktiga perspektiv för att utforma visioner och mål, samt driv, uthållighet och engagemang för att uppnå dessa.

  • Du är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av arbetsledning och/eller har gått Svenska kyrkans ledarskapsutbildning.

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

 

Om Umeå stadsförsamling

Västerslättskyrkan är en av fyra kyrkor i Umeå stadsförsamling, som också innefattar Umeå stads kyrka, Ersbodakyrkan och Ersmarkskyrkan. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling och omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda.

 

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde 1/1 2024 eller enligt överenskommelse. 


Välkommen med din ansökan innehållande CV, personligt brev och prästbrev. 

Om tjänsten

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Publiceringsdatum

2023-08-28

Löneform

Månadslön

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

2024-01-01

Antal lediga befattningar

1

Yrkeskategori

Präster

Enhet

Umeå pastorat

Referensnummer

2023/307

Ort

Umeå

Län

Västerbottens län

Land

Sverige

Kontakt

Christofer Sjödin

Telefon: 090-2002684

Adress

Umeå pastorat

Östra Esplanaden 9

90330 Umeå

Ansök senast

2023-09-30