Kantor till Västerslättskyrkan

Umeå pastorat

Placeringsort: Umeå, Västerbottens län Ansök senast 8 september

Beskrivning

Västerslättskyrkan, Umeå stadsförsamling

Vill du utveckla församlingslivet i Västerslättskyrkan Väst på stan i Umeå? Läs vidare!

Västerslättskyrkan ligger i en del av Umeå som kommer att expandera de närmaste åren. Arbetslaget i Västerslättskyrkan består av sex medarbetare som arbetar utifrån fokusorden ”Kropp, Själ och Ande”. Du kommer tillsammans med präst, diakon, pedagog, vaktmästare och husmor utveckla församlingslivet i Västerslättskyrkan. 

Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Västerslättskyrkan tillsammans med Umeå stads kyrka, Ersbodakyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda som befinner sig i starten att arbeta utifrån ett syftesdrivet och tillitsbaserat organiserande.

Om arbetet

Som kantor i Västerslättskyrkan ingår du i ett litet, tajt arbetslag som hjälps åt med dagliga arbetsuppgifter. Dina huvudsakliga uppgifter är: 

  • Spela vid gudstjänster och kyrkliga handlingar
  • Leda barnkör, alla-kan-sjunga-kör, samt kyrkokör
  • Viss instrumentvård

I ett stort pastorat har vi glädjen att kunna ta hjälp av och stärka varandra. Som kantor kommer du utföra arbete även i andra församlingar i pastoratet.

 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har kantorsexamen.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är tycker om att skapa nya kontakter, är flexibel och trygg. Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Villkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Överenskommelse om deltidsarbete kan vara möjlig. Sista ansökningsdagen är 8/9-2024.

Vi erbjuder individanpassad kompetensutveckling, förmånscykel, generöst friskvårdsbidrag och har friskvård på arbetstid.

 

Om tjänsten

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Publiceringsdatum

2024-06-25

Löneform

Månadslön

Sysselsättningsgrad

100

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal lediga befattningar

1

Yrkeskategori

Kyrkomusik

Enhet

Umeå pastorat

Referensnummer

2024/319

Ort

Umeå

Län

Västerbottens län

Land

Sverige

Kontakt

Carolina Paulson

Telefon: 090-2002616

Adress

Umeå pastorat

Östra Esplanaden 9

90330 Umeå

Ansök senast

2024-09-08