Kantor till Umeå Maria och sjukhuskyrkan

Umeå pastorat

Placeringsort: Umeå, Västerbottens län Ansök senast 8 september

Vi söker dig som vill arbeta med musik och med musikens läkande och stärkande egenskaper till en kombinerad tjänst som kantor i Umeå Maria församling och i sjukhuskyrkan i Umeå. Om man är intresserad av att jobba deltid så går denna tjänst att dela i två olika tjänster, så tveka inte att söka! 

Arbetsuppgifter Mariakyrkan

Umeå Maria församling är en varm och levande församling där församlingsråd, arbetslag och ideella medarbetare arbetar för att vara kyrka på Marie-områdena. Det finns också en strävan och prioritering i vår verksamhet mot ofrivillig ensamhet och ohälsa.

Musiken är en bärande del av gudstjänstlivet och din uppgift är att tillsammans med församlingens organist ansvara för och utveckla det musikaliska uttrycket. Församlingen har varje vecka flera gudstjänster med olika inriktningar, både liturgiskt och musikaliskt. Söndagens gudstjänst firas nästan uteslutande som högmässa. Mariakyrkan har en helmekanisk orgel med två manualer, 17 stämmor, invigd 2015. Dessutom finns här två flyglar samt flera digitala pianon, både portabla och stationära. I församlingen arbetar även en organist.

Förutom gudstjänster så innebär tjänsten att leda sångstunder på äldreboende samt olika inslag i församlingens verksamhet. Du kommer, som pastoratets alla musiker, tjänstgöra vid kyrkliga handlingar i hela Umeå.

Arbetsuppgifter sjukhuskyrkan

Sjukhuskyrkan är en del av den gemensamma diakonala verksamheten i Svenska kyrkan i Umeå, med arbetet förlagt till Norrlands Universitetssjukhus. Där ser vi musiken som en del i sjukhuskyrkans själavård för patienter, anhöriga och personal på sjukhuset. I tjänsten ingår att finnas med vid avdelningsbesök, att leda sjukhuskyrkans sånggrupp och att spela vid gudstjänster och morgonböner i sjukhusets andaktsrum. Arbetet sker företrädesvis på vardagar samt vid söndagens gudstjänst. I sjukhuskyrkan finns ett digitalt piano.

Kvalifikationer

Du är utbildad kantor med god förmåga att både samarbeta med andra och driva eget utvecklingsarbete. Du är intresserad av och engagerad i de verksamheter som bedrivs och hittar ditt sätt att bidra till dessa. Du ser musiken som en del i ett diakonalt arbete som ett stärkande och läkande verktyg och har en stor musikalisk bredd. Du behärskar både orgel och piano och det är meriterande om man kan kompa på gitarr. Du bör vara van och orädd att möta människor i olika åldrar och livssituationer. Erfarenhet av församlingsverksamhet och att vara en del av ett kyrkligt arbetslag är meriterande.

Om du är intresserad av enbart tjänsten på sjukhuskyrkan så är det inget krav på att du ska vara kantor, det räcker med att behärska piano och gärna gitarr.

Villkor

Tjänsten är tillsvidare på heltid, möjlighet finns till att dela tjänsten i två deltidstjänster efter önskemål. Tillträde enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan, sista ansökningsdag är 8/9-2024.

Ange gärna i din ansökan om du är intresserad av både Umeå Maria och Sjukhuskyrkan eller om du söker en deltidstjänst. 

Vi erbjuder individanpassad kompetensutveckling, förmånscykel, generöst friskvårdsbidrag och har friskvård på arbetstid.Om tjänsten

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid/Deltid

Publiceringsdatum

2024-06-27

Löneform

Månadslön

Sysselsättningsgrad

100

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal lediga befattningar

1

Yrkeskategori

Kyrkomusik

Enhet

Umeå pastorat

Referensnummer

2024/322

Ort

Umeå

Län

Västerbottens län

Land

Sverige

Kontakt

Gustav Eriksson

Telefon: +46902002777

Adress

Umeå pastorat

Östra Esplanaden 9

90330 Umeå

Ansök senast

2024-09-08