Härnösands stift söker en fastighetssamordnare

Placeringsort: Härnösand, Västernorrlands län Ansök senast 5 mars

Härnösands stift söker en fastighetssamordnare som vill bidra till att rusta stiftet inför framtiden

På stiftskansliet i Härnösand arbetar vi för församlingarnas bästa. Vi skapar ändamålsenliga och hållbara förutsättningar att vara kyrka i dag, samtidigt som vi rustar för den kyrka vi vill se i framtiden. Här får du tillsammans med engagerade medarbetare driva utvecklingsarbete vad gäller såväl arbetsmetoder som processer.

Vi söker nu en fastighetssamordnare. Tjänsten är placerade på enheten för struktur och utveckling där ett arbetslag på fem tjänster arbetar med fastighets- och kulturarvsfrågor. Ytterligare ett tiotal medarbetare på enheten har som huvudsakliga uppgift att främja och utöva tillsyn över stiftets 98 församlingar i Jämtland, Härjedalen, Medelpad och Ångermanland.

Hur Svenska kyrkan behandlar sitt byggnadsbestånd är en av kyrkans ödesfrågor. Du trivs i mötet med andra människor och har god social kompetens.

Ansvarsområden: i arbetsuppgifterna ingår bland annat att

• Svara för stiftets fastighetssamordning tillsammans med övriga samordnare
  • Medverka i stiftets tillsynsarbete gentemot församlingarnas fastighetsförvaltning
  • Bistå församlingar i framtagande av vård- och underhållsplaner, lokalförsörjningsplaner, upphandlingar mm
  • Utveckla och implementera stiftets organisering av och strategier för främjande och tillsyn inom fastighetsförvaltningen
  • Utveckliga och implementera stiftets strategier för hållbar fastighetsförvaltning
  • I olika frågor representera Svenska kyrkan och Härnösands stift
  • Bistå i fastighetsförvaltningen inom stiftsorganisationen

Kvalifikationer: För att passa i tjänsten som fastighetssamordnare behöver du ha

• Utbildning inom relevant område, t ex ingenjör, fastighetsförvaltning.
  • Tre års erfarenhet av fastighetsförvaltning
  • Medlemskap i Svenska kyrkan och dela Svenska kyrkans värderingar
  • B-körkort

Vidare är det meriterande om du har:

• Erfarenhet av fastighetsförvaltning utifrån kulturmiljölagen
  • Erfarenhet av fastighetsförvaltning inom Svenska kyrkan
  • Erfarenhet av entreprenadjuridik
  • Goda kunskaper i Office 365
  • Kommunikativ förmåga i både tal och skrift på svenska

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Arbetstider och tjänsteställe

Tjänsten är på heltid. Vi tillämpar årsarbetstid.
Arbete på obekväm arbetstid samt resor i tjänsten förekommer, ibland med övernattning.
Anställningsstart enligt överenskommelse.
Tjänstestället är Härnösands stiftskansli.

Härnösands stift erbjuder dig

Vi erbjuder dig en trivsam miljö centralt placerad i Härnösand, stimulerande arbetsuppgifter och flexibla arbetstider. Vi månar om din professionella utveckling och uppmuntrar olika slags kompetensutveckling. Som anställd inom Svenska kyrkan får du tjänstepension.
Vi erbjuder även förmåner som årlig friskvårdpeng, en timmes friskvård i veckan och tillgång till företagshälsovård.

Välkommen med din ansökan!

2024-02-12

Fastighetsförvaltning