Försteorganist

Svenska kyrkan Borlänge

Placeringsort: Borlänge, Dalarnas län Ansök senast 25 februari

Beskrivning

Svenska kyrkan i Borlänge har ca 60 anställda i församlingsverksamhet och på begravningsverksamhet. Borlänge är en spännande stad som med sin geografiska placering utgör en central punkt i Dalarna. Stan växer och närheten till Falun, Ludvika, Avesta och Hedemora gör Borlänge attraktivt som bostadsort och öppnar för ett breddat upptagningsområde för musikverksamheten. Det finns ett rikt musikliv, där Svenska kyrkan vill vara en självklar medspelare. Vi söker nu dig som vill vara med att utveckla vår musikverksamhet. Stora Tuna kyrka byggdes under 1400-talet och var först ämnat som en domkyrka, så den är stor och har fin akustik. Läs mer om våra kyrkor och kapell på vår hemsida: www.svenskakyrkan.se/borlange

Arbetsuppgifter

Tjänsten som försteorganist är helt ny, så du kommer ha stora möjligheter att i samarbete med övriga musiker och ledningen forma innehållet utifrån dina kompetenser och intresseområden. Det vi vill är att du startar en oratoriekör och en gosskör. Vi vill att du bygger upp ett samarbete med musikskolan och andra musikaktörer i regionen.

Du vill lyfta musiken i gudstjänster och på konserter, och känner att ord och toner är vägar till evangelium för människor. Du vill skapa musikaliska upplevelser som både speglar tradition och samtid, du är skicklig i det liturgiska orgelspelet och behärskar de stora orgelverken. Du är bekväm med en varierad repertoar och kan också använda populärmusiken till att bli ingången till mer avancerade klassiska körverk. På samma sätt kan du med musikens hjälp få konfirmander att känna sig mer hemma i gudstjänsten. Vi är ett pastorat med goda förutsättningar för ett varierat musikliv och det finns ekonomi för en rik musikverksamhet. Du spelar vid kyrkliga handlingar och tjänstgör i snitt två av fyra helger. 

Kvalifikationer

Du ska ha examen som A-organist, ha en bred musikalisk skicklighet och god erfarenhet av att arbeta som organist. Om du har erfarenhet av att bygga upp gosskör och är förtrogen med andra musikaliska genrer utöver den klassiska kyrkomusiken, är det meriterande. Du ska vara väl förankrad i Svenska kyrkans musikaliska och teologiska tradition. Du är självklart medlem i Svenska kyrkan. För att ta dig mellan olika kyrkor, kapell och andra platser behöver du ha B-körkort och egen bil.

Som person är du öppen, drivande och kreativ. Du tycker om att stå framför människor, har lätt för att samarbeta och får andra att utvecklas genom din entusiasm. Du använder musiken för att sprida evangeliet till våra olika målgrupper.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Villkor

Anställningen gäller tillsvidare, men vi tillämpar provanställning. Intervjuer med provspelning sker fortlöpande, så dröj inte med din ansökan. Tillsättning kan ske innan ansökningstiden har gått ut. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Om tjänsten

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Publiceringsdatum

2023-12-06

Löneform

Månadslön

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal lediga befattningar

1

Yrkeskategori

Kyrkomusik

Enhet

Svenska kyrkan Borlänge

Referensnummer

2022/233

Ort

Borlänge

Län

Dalarnas län

Land

Sverige

Kontakt

Antje Bernhardt, enhetschef församlingsverks.

Telefon: 0243-77130

Adress

Svenska kyrkan Borlänge

SVENSKA KYRKAN, Stora Tuna - Torsång

781 81 Borlänge

Fackliga företrädare

Mattias Bäck, Sveriges Lärare

Telefon: 070-2799022

Ansök senast

2024-02-25