Förskollärare/rektor till Änget

Placeringsort: Visby, Gotlands län Ansök senast 27 maj

Beskrivning

Vi söker en ny medarbetare på heltid till förskolan Änget i Terra Nova i Visby. Du arbetar en viss procent som rektor och den övriga tiden som förskolelärare.

Förskolan Änget är en skogsmulleförskola som bygger på att stor del av verksamheten sker utomhus tillsammans med barnen. Förskolan ägs av Visby domkyrkoförsamling men har inte någon religiös inriktning. Det är en fristående förskola med kommunalt stöd. Förskolan har plats för ca 25 barn.

Att vara en Skogsmulleförskola innebär att vi använder oss av upplevelsebaserat lärande. Barnen upptäcker till exempel spännande naturfenomen och lär sig om djur och natur i vår närbelägna skog. Där lagar vi också mat över öppen eld eller med stormkök. Den största delen av dagen har vi aktiviteter utomhus oavsett väder.

På förskolan arbetar vi med alla människors lika värde och att vara en bra kompis. Skapande verksamhet blandat med musik, fri lek, teknik och kemi fyller dagarna med utgångspunkt från förskolans läroplan, skollag och barnkonventionen.

Våra pedagoger har utbildats av Friluftsfrämjandet till Skogsmullepedagoger.

Som rektor leder och ansvarar du för förskolans verksamhet för barn i förskoleålder. Du ansvarar för ekonomi, personal, arbetsmiljö och driver de övergripande utvecklingsfrågorna. Arbetet innebär i första hand att du planerar och leder verksamhet för barn i förskoleålder. Du ser till att styrdokument är uppdaterade och arbetar enligt läroplan och barnkonventionen.

I uppdraget som förskolelärare ingår sedvanliga arbetsuppgifter för förskolelärare. Det är viktigt att du tycker om upplevelsebaserat lärande eftersom Änget är en Skogsmulleförskola. Utifrån barnets behov och önskemål förväntas du skapa roliga och meningsfulla aktiviteter både inomhus och utomhus.

Du är utbildad förskollärare och har erfarenhet av att arbeta i pedagogisk verksamhet. Det är meriterande om du har haft någon form av ledaruppdrag på förskola eller annan verksamhet. Det är även meriterande om du tidigare har arbetat med ekonomi-, arbetsmiljö och verksamhetsfrågor.

Du behöver ha god digital kompetens och kan hantera ekonomiska och administrativa verksamhetssystem. Du behöver vara väl förtrogen med förskolans styrdokument. Du är lyhörd och samverkar på ett förtroendefullt sätt med barn, vårdnadshavare, medarbetare och ledning samt visar ett tydligt resultatansvar. Du är lösningsfokuserad, innovativ, prestigelös och närvarande i ditt ledarskap.

Om du inte har behörighet som förskolrektor, kommer Visby domkyrkoförsamling erbjuda dig  utbildning. Det innebär att du måste vara beredd att ägna 20 procent av arbetstiden till studier under tre års tid. Studierna innebär resor till fastlandet.

Villkor

Vi behöver registerutdrag från polisens belastningsregister. Du begär själv utdraget hos polisen.

Anställningen är tillsvidare med sex månaders provanställning. Tillträde så fort som möjligt eller  enligt överenskommelse.

Vänta inte med din ansökan. Anställningsintervjuer sker löpande, men den sista är ansökningsdagen är den 27 maj 2024.

Inför rekryteringen har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

2024-05-06

Utbildningsverksamhet