Församlingspräst bland ådalar och fjäll

Svenska kyrkan Sollefteå

Placeringsort: Långsele, Västernorrlands län Ansök senast 31 maj

Komminister i Ramsele-Edsele församling

Du blir den som bevakar Ramsele-Edsele församlings intressen men du är inte ensam om att förverkliga dem. Välkommen till ett kreativt arbetslag och en driftig bygd.

Vi erbjuder en komministertjänst i Sollefteå pastorat där du får ett särskilt ansvar för Ramsele-Edsele församling. Du sitter i församlingsrådet på delegation från kyrkoherden och bevakar församlingens intressen, högtider och traditioner. Du är lyhörd och har ett intresse av att lära dig mer om bygden och på vilket sätt kyrkan kan bli en del av den i samverkan med andra. Du står inte ensam i förverkligandet av verksamheten utan ingår i ett större arbetslag med många kompetenser och förmågor. Vi är väldigt nyfikna på vad just du kan tillföra arbetslaget i övrigt.

Präst är du även vid gudstjänster och kyrkliga handlingar i övriga pastoratet, främst i Långsele, Helgum och Graninge församlingar. Att ingå i konfirmandarbetslaget och bedriva övrig andlig vård och omsorg ingår också i tjänsten.

Tjänsteställe blir Långsele eller Ramsele. Det öppet för diskussion.

Vi förutsätter att du som sökande är behörig att verka som präst i Svenska kyrkan.
Körkort och tillgång till egen bil är en förutsättning för att verka i våra bygder.

Förutom trevliga och kompetenta arbetskamrater får du friskvårdsförmåner och tillgång till företagshälsovård och handledning. Vi månar också om din professionella utveckling och uppmuntrar kompetensutveckling.

Läs mer om Svenska kyrkan i Sollefteå här: svenskakyrkan.se/solleftea

Intervjuer och rekrytering sker löpande, vänta inte!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

2023-09-25

Svenska kyrkan Sollefteå