Församlingsherde

Göteborgs domkyrkopastorat

Placeringsort: Göteborg, Västra Götalands län Ansök senast 1 oktober

Annedals församling är en del av Göteborgs domkyrkopastorat och består av stadsdelarna Annedal, Guldheden och Änggården. Våra verksamheter bedrivs i den anrika Annedalskyrkan och modernistiska Guldhedskyrkan, liksom verksamheten Stella, som i över 50 år samlat människor med funktionsvariation. Annedals församling har ett sprudlande musikliv med lunchkonserter, körsång och musikgudstjänster. Våra kyrkor är mötesplatser där alla är välkomna!

Göteborgs domkyrkopastorat består av sex församlingar i centrala Göteborg. Här bor 75 000 människor, och 60 000 personer har sitt dagliga arbete i innerstaden. 
I Domkyrko­pastoratet finns drygt 100 personer anställda inom ett stort antal professioner, varav ett tiotal i Annedals församling.
 

 

I Annedals församling sammanflätas tron på Jesus Kristus, livets alla skiften och kärleken till varandra. Ett rikt musikliv, stor konfirmandverksamhet och Stella är exempel på hur vi gör evangeliet synligt i människors vardag. Nu söker vi dig som vill leda och vidareutveckla vår verksamhet.

 

Vi söker församlingsherde!

 

Ditt uppdrag

Som arbetsledande komminister tillika församlingsherde i Annedals församling ingår du i pastoratets ledningsgrupp och sitter i församlingsrådet på delegation av domprosten. Tillsammans med Domkyrkopastoratets församlingsherdar, stödfunktioner och medarbetare arbetar du med Annedals församling och Domkyrkopastoratets gemensamma uppdrag – du har en längtan att utveckla och leda verksamheten och bygga framtidens öppna och tillgängliga kyrka.
I tjänsten ingår ledningsgruppsarbete och verksamhetsutveckling, där samverkan med andra församlingar inom Domkyrkopastoratet är ett av ledorden. I uppdraget ingår att samordna pastoratets konfirmandverksamhet. Du tjänstgör regelbundet i gudstjänstliv och i kyrkliga handlingar. Varje vecka firas gudstjänst i Guldhedskyrkan, där kärnverksamheten även består av bl.a. Stella och konfirmationsträffar. Det finns ett gott samarbete mellan arbetslagets professioner.

Dina kvalifikationer

För uppdraget krävs att du är prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan samt har gedigen erfarenhet som präst. Du har flerårig erfarenhet av att leda verksamhet och medarbetare i Svenska kyrkan. Du har ett hållbart och stöttande ledarskap med god förankrings- och beslutsförmåga.
Du är välförankrad i Svenska kyrkans tro och gudstjänstliv och brinner för att utveckla kyrkans arbete med människorna i vår tid. Behörighetsgivande kyrkoherdeutbildning, eller annan ledarskapsutbildning är meriterande.

Dina egenskaper

Som person är du tydligt förankrad i din tro och vill bidra till att sprida evangelium, hopp, ljus och glädje. Du är trygg, har ett tillitsfullt förhållningssätt i mötet med människor och har lätt för att skapa goda och långsiktiga relationer. Du är en jordnära ”brobyggare” och synlig representant för Svenska kyrkan med ett gott positivt driv och engagemang. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Information om uppdraget

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Eventuellt kan provanställning komma att tillämpas.

Sista ansökningsdag är den 1 oktober 2023. Urval sker löpande.

Välkommen med din ansökan på www.varbi.com. Vänligen ange löneanspråk i din ansökan.

Om tjänsten

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Publiceringsdatum

2023-09-13

Löneform

Månadslön

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal lediga befattningar

1

Yrkeskategori

Chefer

Enhet

Göteborgs domkyrkopastorat

Referensnummer

2023/331

Ort

Göteborg

Län

Västra Götalands län

Land

Sverige

Kontakt

Stefan Hiller, domprost

Telefon: 031-7316135

Margareta Wicander, församlingsrådets ordförande

Telefon: 0700-455567

Adress

Göteborgs domkyrkopastorat

Kyrkogatan 28

41115 Göteborg

Fackliga företrädare

Lars Svernling, Vision

Telefon: 0523-668410

Ammi Jonsson, KyrkA

Telefon: 031-7619374

Ansök senast

2023-10-01