Församlingsdiakon till Vallentuna

Vallentuna församling

Placeringsort: Vallentuna, Stockholms län Ansök senast 19 augusti

Det är kul att jobba i Vallentuna församling! Här händer det mycket. Det finns ”Tisdagslunch” och pilgrim, Kyrkans familjerådgivning och sorgegrupper, Skolkyrka, Öppna Kyrkis och en egen heltidsförskola. Här finns flera körer, en stor ungdomsverksamhet, och en lekmannakår. Mötesplatserna för olika åldrar är många, och de enskilda samtalen och mötena likaså. Andakter och mässor är en del av vardagen, och vi är glada över ett bra samarbete med Vallentuna kommun, andra organisationer och kyrkor.

Vi söker en diakon som är nyfiken och trygg, funkar med alla åldrar och gillar Guds mångfald. Vi söker dig som ”ser och hör, ber och gör”. Du bidrar med dina gåvor, kunskaper och erfarenheter, och du gör inte jobbet ensam. Vi är femtio anställda och massa volontärer i olika åldrar.

Vallentuna församling erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag samt andra förmåner. Tillträde enligt överenskommelse, provanställning om högst 6 månader kan komma att tillämpas och utdrag ur belastningsregistret är obligatoriskt.
Arbetstiderna förläggs utifrån verksamhetens behov och innebär såväl dag- som kvälls- och helgtjänstgöring.
Körkort samt tillgång till egen bil underlättar i tjänsten.

Vallentuna församling är naturskönt beläget i nordöstra Storstockholm, med närhet till Stockholm, Arlanda och skärgården. Här finns en attraktiv boende- och livsmiljö i en blandning av småskalig tätort och ett vidsträckt, levande kulturlandskap. Församlingen, som har drygt 17 000 medlemmar, ungefär 60 % av befolkningen, har ett rikt gudstjänstliv med bred verksamhet bland unga och äldre, medarbetare som brinner för sina uppdrag och fyra vackra medeltida kyrkor. Tillsammans delar vi visionen Att göra Kristus synlig.

Välkommen med din ansökan redan idag! Sista ansökningsdag är 19/8 -24. För att ansökan ska vara fullständig vill vi att du, utöver CV och ett kort brev, bifogar en undertecknad blankett för samtyckte till behörighetsprövning hos domkapitlet (finns på stiftets intranät).
Läs gärna med om vår församling här: https://www.svenskakyrkan.se/vallentuna 

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Maria Hermansson, diakonisamordnare
Telefon: 08-511 862 05
E-post: maria.hermansson [@]svenskakyrkan.se

Lasse Svensson, kyrkoherde
Telefon: 070-660 54 99
E-post: lasse.svensson [@] svenskakyrkan.se

Elisabeth Rydström, diakon
Telefon: 072-541 79 09
E-post: elisabeth.rydstrom [@] svenskakyrkan.seOm tjänsten

Anställningsform

Tillsvidare med provanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Publiceringsdatum

2024-07-05

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

enligt överenskommelse

Antal lediga befattningar

1

Yrkeskategori

Diakoni

Enhet

Vallentuna församling

Referensnummer

2024/353

Ort

Vallentuna

Län

Stockholms län

Land

Sverige

Adress

Vallentuna församling

Kyrkvägen 4

18630 Vallentuna

Ansök senast

2024-08-19