Församlingschef Uddevalla pastorat

Uddevalla pastorat

Placeringsort: Uddevalla, Västra Götalands län Ansök senast 4 juni

Uddevalla pastorat söker församlingschef med ansvar för Uddevalla och Lane-Ryrs församlingar. 

Salta bad och grönskande skogar, korta avstånd och goda kommunikationer. Det är Uddevalla i Göteborgs stift, mitt i Bohusläns vackra innerskärgård, med storslagen natur som närmsta granne. Och med 60 minuter till Göteborg och 120 minuter till Oslo är storstaden aldrig långt borta. Här kan du bo centralt eller lantligt och ändå ha det mesta på bekvämt avstånd. 

Vad vi erbjuder: 
Nu söker vi en församlingschef med särskilt ansvar för Uddevalla och Lane-Ryrs församlingar när vår nuvarande församlingschef går vidare till en spännande utlandstjänst. Som församlingschef är du personalansvarig för en grupp på ca 20 personer. Du har ansvarar för budget och ingår i pastoratets ledningsgrupp samt två församlingsråd. Du arbetar också med rekrytering inom ditt arbetslag. Arbetsledning motsvarar kring 50 % av tjänsten.  

Om Uddevalla och Lane-Ryrs församlingar: 
Uddevalla kyrka ligger vid torget, mitt i stadens centrum. Här firas högmässa på traditionellt vis sida vid sida med en vilja till att finna nya vägar och uttryck och gudstjänstdeltagarna är många. Församlingen präglas också av en bred musikverksamhet. Församlingens café bredvid kyrkan är en central mötesplats.  

Lane-Ryr är landsortsförsamlingen 10 minuter nordost om Uddevalla tätort. Här ligger kyrkan mitt i byn, kyrkotillhörigheten är hög och det lokala engagemanget stort. Särskilt vardagsverksamheten blomstrar på många sätt och är ett viktigt nav i bygden. 

Uddevalla pastorat har omkring 100 anställda fördelat på fyra församlingar med olika profiler, kyrkogårdsförvaltning och administration. Här arbetar vi aktivt för en god arbetsmiljö, med både tydlighet och flexibilitet inom trygga ramar. Vi tillämpar flextidsavtal och vill att man ska kunna växa och utvecklas i sin tjänst. I Uddevalla finns även ett starkt ekumeniskt samarbete med flera gemensamma och långsiktiga projekt, som till exempel Passionsspelet på torget och det diakonala centret Saronhuset. 

Vad vi behöver: 
Som församlingschef i Uddevalla pastorat kan du vara präst, diakon, musiker, pedagog eller ha annan utbildning eller erfarenhet som är relevant för tjänst som församlingschef. Du har en stor delegation och behöver ha erfarenhet av att leda samt ett reflekterat och moget ledarskap. Du behöver ha en stadig förankring i Svenska kyrkans tro och liv och själv vara grundad i en personlig tro. Oavsett vigning är det viktigt att du i din tjänst är delaktig i kyrkans gudstjänstliv. Om du har tidigare erfarenhet av att leda på delegation samt att arbeta med förtroendevalda och leda ideella är det ett plus. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.   

Övrigt: 
I tjänsten förekommer resor inom pastoratet. Därför är det en fördel om du har körkort och tillgång till bil. 

Jobbannonsering
Vi undanber oss kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om tjänsten

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Publiceringsdatum

2024-05-15

Sysselsättningsgrad

100%

Tillträde

1 oktober 2024 eller enligt överenskommelse

Antal lediga befattningar

1

Yrkeskategori

Chefer

Enhet

Uddevalla pastorat

Referensnummer

2024/272

Ort

Uddevalla

Län

Västra Götalands län

Land

Sverige

Kontakt

Malin Hammarström

Telefon: 0522-642103

Adress

Uddevalla pastorat

Box 262

45117 Uddevalla

Fackliga företrädare

Ib Pihlblad

Telefon: 070-3066644

Stefan Haugsnes

E-post: stefan.haugsnes@svenskakyrkan.se

Ansök senast

2024-06-04