Biträdande kyrkoherde

Svenska kyrkan Sollefteå

Placeringsort: Sollefteå, Västernorrlands län Ansök senast 31 maj

Bli min co-driver!

Jag önskar mig en co-driver. Någon att arbeta nära. Jag tror att ett delat ledarskap har bättre förutsättningar att räcka till för de många olika förväntningar som idag ställs på en kyrkoherde. Vill du bli min högra hand?

Hjälp till med kartläsningen

Tillsammans med mig tar du ett helhetsansvar för församlingsverksamhetens personal och planering. Rent praktiskt handlar det om att schemalägga tillsammans med Måns, vår HR-specialist, hålla medarbetar- och lönesamtal och ta ansvar för budgeten inom verksamhetsområdet. Du är min naturliga ersättare när jag inte är på plats och ingår som en självklar del av ledningsgruppen.

Jag vill även att du håller örat mot marken och blicken mot framtiden, det vill säga följer utvecklingen på lokal-, stifts och riksplanet och bidrar med inspiration och förslag till förbättringar. Du tappar inte kontakten med prästyrket. Du kommer behövas i gudstjänst vid de större kyrkliga högtiderna och vid kyrkliga handlingar några gånger under året.

Vi kommer ha roligt under färden

De allra flesta av församlingsverksamhetens personal, de som du blir satt att leda, har lång kyrklig erfarenhet och god kännedom om den verksamhet som bedrivs i församlingarna. Vi är ett relativt nybildat pastorat men jag upplever ändå att vi ser oss som ETT arbetslag och vi är inte främmande för att jobba över tidigare gränser. Du behövs för att, med trygg hand, leda och entusiasmera dessa medarbetare. Ibland behövs det bromsas ibland puttas på. Som arbetsledare vet du att empati och lyhördhet går hand i hand med tydlighet. Du förstår också vikten av det sociala. Självklart bidrar du till den goda stämning vi redan har på vår arbetsplats. Stor vikt läggs vid vem du är som person.

Du ska ha några års erfarenhet som präst inom Svenska kyrkan. Kyrkoherdeutbildning eller motsvarande är självklart meriterande. Att ha körkort är en förutsättning för att kunna verka inom vårt storslagna pastorat.

Vill du veta mer om Svenska kyrkan Sollefteå?  Vi finns här: svenskakyrkan.se/solleftea

Välkommen till mig och mitt arbetslag
Charlotte, kyrkoherde

PS
Urval och intervjuer sker löpande, vänta inte!    

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.      

Om tjänsten

Anställningsform

Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

Heltid

Publiceringsdatum

2023-12-08

Löneform

Månadslön

Sysselsättningsgrad

100 procent

Tillträde

Enligt överenskommelse

Antal lediga befattningar

1

Yrkeskategori

Chefer

Enhet

Svenska kyrkan Sollefteå

Referensnummer

2023/460

Ort

Sollefteå

Län

Västernorrlands län

Land

Sverige

Kontakt

Charlotte Odelberg

Telefon: 0620-83560

Måns Stenberg

Telefon: 0620-83519

Adress

Sollefteå Pastorat

Kyrkvägen 18

881 34 Sollefteå

Ansök senast

2024-05-31