Länna-Blidö-Riala församlingar

Kontakt

Länna-Blidö-Riala församlingar Besöks- och postadress: Rosenlundsvägen 3, 76111 Bergshamra Telefon: +46(176)268050 E-post till Länna-Blidö-Riala församlingar

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Länna kyrka

Varmt välkommen till Länna församling och vår kyrka!

I Länna församling finns flera intressanta historiska minnesmärken att besöka, där Du kan få en känsla för hur livet tedde sig i äldre tider. Länna kyrka byggdes 1303, där bygdens stora marknadsplats låg. Den  platsen var då omringad av vatten. Troligen låg  där en kyrka redan på 1100-talet. Inne i kyrkan kan flera av de vackra medeltida utsmyckningarna ses och där finns också det magnifika Bielkeska gravmonumentet från början av 1600-talet. Kyrkan används flitigt för gudstjänster, dop, bröllop och begravningar. Länna skola har sina skolavslutningar där . Varje sommar, under prästgårdsveckan, hålls dagliga guidningar. Nämnas kan också, att det finns en kyrkbåt, som man kan låna vid exempelvis bröllop eller andra festligheter. I Länna kyrka ges många konserter och kyrkan är känd för sin fina akustik. Givetvis finns en kyrkokör och om Du  vill vara med så  kontaktar Du kantorn eller Pastorsexpeditionen tel: 0176-26 80 50.

Adress & Vägbeskrivning: Länna kyrka, Lännaby 91, 761 93 NORRTÄLJE.
Ta 276 mot Åkersberga/Furusund vik av vid skylten Länna kyrka 4 km, följ vägen och skyltarna mot Länna kyrka, då du ser vatten är du nära.