Foto: John Fahlnaes

Det Eviga Ljusets Rum helrenoverat

Nyhet Publicerad Ändrad

Ända sedan bygget av församlingshemmet har vi saknat ett andaktsrum. Att ha ett avskilt rum för bön och andakt är ett måste i en bedjande församling.

Vanligtvis lägger man därför församlingshem nära kyrkan men så var inte fallet i Landvetter. Andakter hölls lite här och där i församlingshemmet men vi lyckades inte skapa ett ”heligt rum” i vardagen. 

För 10 år sedan väcktes tanken hos kyrkoherde Peter att avskilja ett rum i församlingshemmet och inviga det till kyrkorum. Den 8 september 2010 kom biskop Carl Axel Aurelius till Landvetter och genomförde en kyrkoinvigningsmässa. 

I år fyller det Eviga Ljusets Rum 10 år. Detta har vi uppmärksammat genom en omfattande renovering av rummet. Förutom ett nytt fönsterparti så har alla ytskikt fräschats upp. Altare och Ambo har fått en ny röd färg som korresponderar med skåp och stolar i rummet. Ett särskilt kredensskåp har ritats av församlingens präster och byggts av den lokale snickaren Johan Samuelsson på Sammelsgården i Eskilsby. 

Det Eviga Ljusets Rum var redan innan renoveringen det mest besökta andaktsrummet i pastoratet under veckorna. Varje dag har vi morgonbön och en gång i veckan firar vi morgonmässa. Även våra barngrupper har regelbundna andakter i rummet. 

Vi hoppas att det skall fortsätta vara ett rum dit Landvetterborna han slinka in på väg till affären eller på väg hem. Tända ett ljus och be en bön. 

Det Eviga Ljusets rum är öppet måndag till fredag från klockan 08.30 till 16.00 och vissa fall längre. Varmt välkomna!