Foto: Shutterstock

Adventstiden 2021

Advent är en härlig tid. I förväntan inför Jesus födelse förbereder vi oss, såväl i vårt andliga liv som i våra värdsliga, för den stundande julen. Varmt välkommen till våra många olika gudstjänster och aktiviteter under Advent 2021.

OBS: Alla våra besökare till musikgudstjänsterna i december och midnattsmässan på julafton behöver uppvisa giltigt vaccinationsbevis. Läs mer på  https://www.svenskakyrkan.se/landvetterharryda/nyheter/vaccinationsbevis

1:a Advent

1:a ADVENT I HÄRRYDA – 28/11

Kl 11.00: Adventsgudstjänst i Härryda kyrka.

Medverkande: Annamaria Gillholm, orgel & piano, Linus Gillholm, trumpet & sång.

Efter gudstjänsten serveras adventskaffe i Häradsdomarns.

1:a ADVENT I LANDVETTER – 28/11

Från kl 10.00 pågår Scouternas julmarknad i kulturhuset (kl 10-14) och knallemarknaden på torget (kl 10-16).

Kl 13.00: Gudstjänst för stora och små i Landvetter kyrka.

Därefter fackeltåg till församlingshemmet

Kl 14.00 och framåt: Adventspyssel i församlingshemmet och julmarknad utanför församlingshemmet.

Kl 18.00: Musikgudstjänst i Landvetter kyrka. Kom och sjung de klassiska adventspsalmerna med oss!

Medverkande: Landvetter vokalensemble, Adrianna Arapinowicz, cello, Simen Aleksander Hagen Olsen, valthorn, Tommy Jonsson, orgel, Gustaf Malmsten, körledare.

2:a Advent

2:a ADVENT I LANDVETTER – 5/12

2:a ADVENT I HÄRRYDA – 5/12

Kl 18.00 i Härryda kyrka: Julkonsert med projektkören.

Välkommen till en stämningsfylld stund. Carols och julsånger.

Medverkande: Tobias Ahlsell, baryton tillsammans med stråkkvartetten ”Stråkkvarteret”, marimbisten Ellen Sjö Sander och Gustaf Malmsten, körledare.

3:e Advent

3:e ADVENT I LANDVETTER – 12/12

3:e ADVENT I HÄRRYDA – 12/12

Kl 18.00 i Härryda kyrka: Luciakröning

I årets version av Lucia medverkar "Aurum Vocalis", kör och solister.

Vi gör tillsammans en stämningsfull resa från mörker till ljus med luciakröning, en upplevelse för alla sinnen. Musiken sträcker sig från advent till jul där Lucia med sina tärnor står i fokus. Om man vill att den härliga julkänslan ska infinna sig så är detta en fin start. Mäktigt och finstämt på samma gång och en perfekt paus i julstressen. Vår förhoppning är att när du går hem efteråt i decemberkväll ska du känna "Nu kan julen komma" och ta med dig ett budskap om glädje och en känsla av harmoni att bära med dig.

Medverkande: Annamaria Gillholm, solister och kören Aurum Vocalis.

4:e Advent

4:e ADVENT I LANDVETTER – 19/12

4:e ADVENT I HÄRRYDA – 19/12

Kl 15.00 och 18.00: julkonserter med Sound of Joy i Härryda kyrka

Sound of Joy med körledare Erika Bomb bjuder in till två julkonserter. Ta chansen och kom i julstämning med svängig gospel blandat med klassiska jullåtar som andas julens budskap! Sångsolister är från kören och Elmer Grandin med band garanterar fin julstämning.

Biljettförsäljning via församlingsexpeditionen, 031-97 71 00, mån-tors kl 8–16 samt fre kl 8–15.

Biljetter: pris för medlemmar: 50 kr/biljett. Pris för icke medlemmar: 100 kr/biljett.

Präst: Margaretha Josefsson

Medverkande: Sound of Joy med solister från kören samt Elmer Grandin med band.  Körledare: Erika Bomb