Foto: Sofia Lökholm

Péronne

Inför och utifrån en resa till Péronne och området kring floden Somme i norra Frankrike söker vi efter vad som får oss att mot alla odds välja ljus och godhet när allt är som mörkast. Resan avslutas med ett besök i Paris.

I tider som präglas av krig och mörker gör vi en resa med fokus på fred. Vad passar då bättre än att resa till en plats där minnet och lämningarna efter ett stort krig hjälper oss söka efter ljus och fred. Vi kommer resa till en plats i norra Frankrike där ett av världshistoriens största och mest meningslösa slag tog plats - slaget vid Somme.

Under vårt besök här kommer vi få besöka lämningar efter första världskriget och få uppleva hur det vara att leva i krig. Utifrån dessa upplevelser arbetar vi sedan med hur vi genom att fokusera på ljus och gemenskap kan göra världen lite bättre. Resan avslutas med ett besök i ljuset och kärlekens stad Paris.

Förutom själva resan består konfirmationsupplevelsen av ett antal träffar på helger, ett par tisdagskvällar, tre dagar inför konfirmationen och 12 gudstjänster

Resan till Péronne och Paris:
4 - 9 juni 2024

Konfirmationsdagen:
29 juni 2024

Anmälan:
Alternativet är för tillfället fullbokat.

Kostnad:
För att kunna genomföra våra populära konfirmationsresor ber vi om ett bidrag på minst 2 000 kronor. Läs mer här...

Péronne-Paris 4-9 juni

Den 4 juni reser vi till Péronne en liten stad i norra Frankrike för att söka efter fred och gemenskap i en värld alltmer präglad av våld och krig.

Här läggs information om själva resan ut

Konfirmationsträffar

Innan vår resa ner i Europa träffas alla Landvetter & Härrydas konfirmander vid ett antal träffar under året. Här läggs information ut om dessa.

Träffar 2023/24

Tisdagsuppdrag

Här finns information om vad ett tisdagsupdrag är och hur det går till.

Läs mer

Gudstjänster

En viktig del av konfirmationstiden är gudstjänsten. Därför vill vi att ni som konfirmerar er deltar i minst tolv stycken under ert konfirmandår inklusive en jul- och en påskgudstjänst för att få en tydlig bild av vårt gudstjänstliv.

Läs mer om gudstjänsterna

Dop

Fler och fler ungdomar som konfirmerar sig är inte döpta vid konfirmationstidens början. Konfirmation handlar om att bekräfta sitt dop - att bekräfta att du vill vara en del av den kristna kyrkan och kampen för godhet och ljus. Många döps som barn för att deras föräldrar vill att de skall vara en del av Kyrkan men allt fler döper sig i samband med konfirmationen.

Här kan du läsa mer om hur ett dop går till för dig som är konfirmand

HUR VI INFORMERAR

Vår bas för information är denna hemsida som uppdateras löpande under året. Eftersom ni är så många som tar del av Landvetter och Härrydas konfirmationsupplevelse använder vi oss av grupp-sms. När det finns ny information på hemsidan skickar vi ut en påminnelse till er med länk till hemsidan. Var därför noga med att lämna in rätt nummer när ni anmäler er. Får ni inga sms är det viktigt att ni kontaktar oss så vi kan rätta till det.