Foto: Sofia Lökholm

Krakowkonfirmation

Inför och utifrån en resa till Krakow i Polen arbetar vi med frågor kring gott och ont och hur vi kan göra världen bättre.

Ingenstans i världen kan man uppleva en sådan kontrast mellan ljus och mörker som i Krakow. Några mil utanför denna vackra stad besöker vi under vår resa det före detta koncentrationslägret Auschwitz - ett besök alla människor borde göra någon gång i livet. Utifrån detta besök arbetar vi sedan med hur vi med ljus och gemenskap i fokus kan göra världen bättre.

Förutom själva resan till Krakow består konfirmationsupplevelsen av ett helgläger, ett antal helgträffar, ett par tisdagskvällar och några dagars förberedelse inför konfirmationen

Helgläger
10 - 11 december

Krakowresan
17 - 22 maj 2023

Konfirmation
1 juli 2023

Kostnad:
För att kunna genomföra vår populära konfirmationsupplevelse i Krakow ber vi om ett bidrag på minst 2 000 kronor. Läs mer här...

Konfirmationsträffar

Innan vi reser till Krakow träffas alla Landvetter & Härrydas konfirmander vid ett antal träffar under läsåret. Här läggs information ut om dessa.

Träffar 2022/23

Helgläger 10-11 december

Den 10 december reser Krakowgruppen på helgläger till Viskadalens folkhögskola

Här finns all info

Gudstjänster

En viktig del av konfirmandtiden är gudstjänsten därför vill vi att ni som konfirmerar er deltar i totalt tolv stycken under ert konfirmandår inklusive en jul- och en påskgudstjänst för att få en tydlig bild av hur gudstjänstlivet ser ut i en församling.

Läs mer om gudstjänsterna

DOP

Fler och fler ungdomar som konfirmerar sig är inte döpta vid konfirmationstidens början. Detta är inget problem utan löser sig genom att man erbjuds att döpa sig någon gång innan konfirmationen. Hur ett sådant dop ser ut kan vara väldigt olika, tillsammans med Jörgen Magnusson som är vår konfirmandpräst bestämmer du hur du vill att just ditt dop skall gå till.

Vet du med dig att du inte är döpt så vill vi att du hör av dig till Jörgen Magnusson på: jorgen.magnusson@svenskakyrkan.se eller på telefon 0704-107107.

HUR VI INFORMERAR

Vår bas för information är denna hemsida som uppdateras löpande under året. Eftersom ni är så många som tar del av Landvetter och Härrydas konfirmationsupplevelse använder vi oss av grupp-sms. När det finns ny information på hemsidan skickar vi ut en påminnelse till er med länk till hemsidan. Var därför noga med att lämna in rätt nummer när ni anmäler er. Får ni inga sms är det viktigt att ni kontaktar oss så vi kan rätta till det.