Foto: Andreas Rångeby

Krakowkonfirmation 2022

Inför och utifrån en resa till Krakow i Polen arbetar vi med frågor kring gott och ont och hur vi kan göra världen bättre.

Ingenstans i världen kan man uppleva en sådan kontrast mellan ljus och mörker som i Krakow. Några mil utanför denna vackra stad besöker vi under vår resa det före detta koncentrationslägret Auschwitz - ett besök alla människor borde göra någon gång i livet. Utifrån detta besök arbetar vi sedan med hur vi med ljus och gemenskap i fokus kan göra världen bättre.

Förutom själva resan till Krakow består konfirmationsupplevelsen av ett helgläger, ett antal helgträffar och ”tisdagsuppdrag”.

Helgläger:
Flyttat - nytt datum kommer inom kort

Krakowresan:
Grupp 1 - 25-30 maj 2022
Grupp 2 - 10-15 juni 2022

Konfirmation:
Båda grupperna - 19 juni 2022

Kostnad:
För att kunna genomföra vår populära konfirmationsupplevelse i Krakow ber vi om ett bidrag på minst 1 500 kronor för boende i Landvetter & Härryda pastorat och 2 000 kronor för övriga. De som har möjlighet får gärna bidra med mer vilket då låter oss fortsätta hålla nere kostnaden för denna unika resa.

Anmälan:
Du anmäler dig genom att fylla i formuläret på vår anmälningssida som du hittar här.

Konfirmationsträffar

Innan Krakowgruppernas resa träffas alla Landvetter & Härrydas konfirmander vid ett antal träffar under läsåret. Här finns information om dessa.

Träffar 2021/22

Tisdagsuppdrag

Under ditt konfirmationsår får du också möjlighet att genomföra minst 5 tisdagsuppdrag. Uppdrag av olika karaktär som görs på valfri tisdag i och omkring Prästgården i Landvetter.

Läs mer

Gudstjänster

En viktig del av konfirmandtiden är gudstjänsten därför vill vi att ni som konfirmerar er deltar i totalt tolv stycken under ert konfirmandår inklusive en jul- och en påskgudstjänst för att få en tydlig bild av hur gudstjänstlivet ser ut i en församling.

Läs mer om gudstjänsterna

Helgläger 2022

Under början av vårterminen reser vi på helgläger tillsammans. På grund av skärpta restriktioner från regeringen är lägret framflyttat. Datum är dock inte klart ännu men publiceras här så snart som möjligt.

Här finns mer information

Önska hur du vill bo

Här kan du som är konfirmand fylla i ett formulär om hur och vem du vill bo med i Krakow och på helglägret den 14-16 januari.

Önska rumskompis

RESORNA

Krakowresan för grupp 1 är lagd i anslutning till kristihimmelsfärdshelgen, det gör att ni behöver ansöka om ledigt för max två dagar. På avresedagen avgår bussen efter lunch vilket innebär att du kan delta i förmiddagens lektioner.

Krakowresan för grupp 2 är lagd med avresa på skolavslutningsdagen den 10/6. Bussarna planeras dock avgå vid kl 14:00 vilket ger de flesta möjlighet att vara med på avslutningen.

Detaljer kring resan är inte klara ännu men publiceras här så snart alla bokningar är satta.

 

DOP

Fler och fler ungdomar som konfirmerar sig är inte döpta vid konfirmationstidens början. Detta är inget problem utan löser sig genom att man erbjuds att döpa sig någon gång innan konfirmationen. Hur ett sådant dop ser ut kan vara väldigt olika, tillsammans med Jörgen Magnusson som är vår konfirmandpräst bestämmer du hur du vill att just ditt dop skall gå till.

Vet du med dig att du inte är döpt så vill vi att du hör av dig till Jörgen Magnusson på: jorgen.magnusson@svenskakyrkan.se eller på telefon 0704-107107.

HUR VI INFORMERAR

Vår bas för information är denna hemsida som uppdateras löpande under året. Eftersom ni är så många som tar del av Landvetter och Härrydas konfirmationsupplevelse använder vi oss av grupp-sms. När det finns ny information på hemsidan skickar vi ut en påminnelse till er med länk till hemsidan. Var därför noga med att lämna in rätt nummer när ni anmäler er. Får ni inga sms är det viktigt att ni kontaktar oss så vi kan rätta till det.

Foto: Andreas Rångeby