Foto: Gustav Öhlander

Höstlovsresa till Krakow

Under början av höstlovet, 29/10 - 3/11, reser vi på en studieresa till Krakow. Här publiceras information löpande.

Observera att anmälan till vår Höstlovsresa nu är stängd!

 

Nu är bussar och hotell förberedda för vår resa till Krakow här följer nu den information som vi har så här långt. Håll koll på den hör sidan för uppdateringar och ytterligare detaljer.

 Vår resa är inte en konfirmandresa då vi som följer med redan är konfirmerade men resan kommer ändå likna en traditionell Krakowresa. Vi kommer besöka Auschwitz och använda våra upplevelser från det besöket för att se hur vi kan se till att denna katastrof aldrig upprepas. Men vi kommer också att uppleva ljuset i ett höstvackert Krakow som vi fyller med tävlingar och upplevelser utöver det vanliga.

När och hur åker vi?

Fredagen den 29 oktober 14:00 avgår våra bussar från Landvetter prästgård, var där en kvart innan för att lasta packning mm. Bussarna kör sedan ner till Karlskrona där vi tar färjan över till Polen, på färjan sover vi i hytter och äter tidig frukost på båten innan vi går iland på Polsk mark. Sedan kör bussen i sträck ner till Krakow. 

Tisdagen den 2 november reser vi från Krakow efter lunch och tar samma väg tillbaka för att anlända Landvetter vid 12:30 dagen därpå den 3 november.

Covid

I Polen är smittan i skrivande stund förhållandevis låg men för att komma in i landet krävs fortfarande antingen ett bevis på att du är frisk genom ett antigentest eller negativt PCR-test eller att du är fullvaccinerad. Dessa måste bevisas genom uppvisande av intyg som inte är äldre än 48 timmar när du går på bussen och när vi passerar Polska gränsen. Det betyder att du som reser måste lösa och bekosta detta test/vaccinbevis på egen hand innan avresa.

Via ehälsomyndighetens hemsida kan ni få information om hur och var du kan testa dig och få ett reseintyg.

Mer information om inresebestämmelser och läget i Polen finns på Sweden Abroads hemsida.

Hur gör vi med mat?

All mat förutom mat under resan ner och hem och en lunch på plats i Krakow ingår. Vi äter frukost på hotellet och lunch och middag ute på olika restauranger. Glöm inte att meddela specialkost när du anmäler dig.

Hur bor vi?

Vi bor på hotell Campanile mitt i gamla stan i Krakow, ett hotell med fin standard där alla rum har badrum, tv och wifi. Ni bor i dubbel, trippel eller fyrbäddsrum, hur ni bor får ni önska själva och vi ser till att ingen bor själv och alltid med minst en som du känner.

Träffar innan resan

Vi kommer erbjuda minst en informationsträff för er som reser och en föräldraträff där ni får all den information som behövs inför resan. Datum för dessa tillsammans med mer detaljer om resan publiceras löpande på denna sida.

Vad kostar det?

Resan kostar 1500:- och vi vill ha er betalning senast den 27/8. Naturligtvis betalas avgiften tillbaka om vi skulle tvingas ställa in resan eller om du blir sjuk och inte kan följa med. och du kan betala på två sätt:

SWISH till nummer: 123 476 2662, ange Krakow höst och namn på deltagaren

Bankgiro till nummer: 213-8642, ange Krakow höst och namn på deltagaren

 

Gustav Öhlander

Landvetter Härryda pastorat

Verksamhetschef, Barn & Ungdom

Sofia Lökholm

Landvetter Härryda pastorat

vik fritidsledare