Konfirmationsgrupp 2

Vår resa till Krakow i juni kommer tyvärr inte kunna bli verklighet. Vi låter inte detta stoppa oss utan satsar nu stort på ett sommarläger med unika upplevelser vid den Bohuslänska kusten. Bokenäsets konferensanläggning är bokad och där bor vi i vackra nyrenoverade lägenheter med havsutsikt och bara några hundra meter till vattnet.

Konfirmation handlar om att visa på hur ljus och glädje kan bekämpa mörkret. Vårt läger kommer därför lyfta just gemenskap och glädje men också vårt ansvar för varandra. Detta gör vi genom att ni konfirmander under några dagar tillsammans med era kompisar får ansvara för ert eget hushåll. I er egen lägenhet planerar och genomför ni själva alla måltider, naturligtvis med er gruppledare som stöd och hjälp.

Varje smågrupp delar upp sig på två lägenheter som ligger i direkt anslutning till varandra, vilket alltså innebär att varje lägenhet har 4-5 bäddar. Lägenheterna har fullt utrustat kök, badrum med dusch, tv och altan/balkong mot havet.

Lägret går av stapeln samma datum som vår planerade resa, 14-17 juni och konfirmationen ligger fast den 20 juni. Mer detaljer publiceras inom kort men ni konfirmander får redan i helgen mer info och möjlighet att börja förbereda lägret i era smågrupper.

TRÄFFAR

Här följer datumen för vårens träffar. Om vi inte kan träffas på grund av restriktioner ger vi andra möjligheter till att uppleva träffarnas teman.

Lördag 24 april Vi genomför allt i smågrupper enligt följande tider och samlingsplatser:

  • Grupp 2A: 10:30-13:00. Samling vid Prästgårdens entré
  • Grupp 2B: 10:30-13:00, Samling i Landvetter kyrka
  • Grupp 2C: 10:30-13:00, Samling på Prästgårdens altan
  • Grupp 2D: 10:30-13:00, Samling i Gröenkapellet
  • Grupp 2E: 14:30-17:00, Samling i Gröenkapellet
  • Grupp 2F: 14:30-17:00,Samling vid Prästgårdens entré
  • Grupp 2G: 14:30-17:00, Samling i Landvetter kyrka

Lördag 29 maj, Konfirmandträffen kommer genomföras i smågrupper mer info kommer.

Lördag 12 juni, Förberedelser för konfirmationen, tider kommer inom kort

Lördag 19 juni, Genrep inför konfirmationen, tider kommer inom kort

LÄGER 14-17 JUNI

På måndag den 14 juni reser vi till Bokenäsets konferenscenter för några dagars sommarläger. Om restriktioner tillåter reser vi dit i abonnerad buss annars måste vi be er föräldrar att köra era ungdomar hit. Under lägret bor ungdomarna i lägenheter med självhushåll och sköter sitt eget hushåll tillsammans under några dagar. Mer information, tider och detaljer kring hur lägret kommer se ut kommer inom kort att finnas här.

KRAKOWRESA PÅ HÖSTLOVET

Alla konfirmerade 2020 och 2021 kommer till hösten erbjudas möjlighet att följa med på en resa ner till Krakow. Resan kommer likna våra klassiska Krakowresor och kommer vara upplagd på samma sätt med bussresa och boende. Skillnaden är att vi inte kommer arbeta med konfirmandpass och en avslutande konfirmation. Mer information läggs löpande ut på hemsidan för vår assistentverksamhet.

GUDSTJÄNSTER

På grund av de rådande restriktionerna kan vi i dagsläget inte fira gudstjänst som vanligt tillsammans, något som kommer vara en del av vår verklighet under början av vårterminen 2021.
Gudstjänster firas i Landvetter och Härryda men endast med 8 besökare, du är välkommen på dessa men får räkna med att kanske behöva vända i dörren om det är fullt. Naturligtvis kommer vi justera antalet gudstjänster vi vill att ni ska delta på under ert konfirmationsår utifrån när vi kan öppna upp som vanligt igen.
Mer information om gudstjänsterna finns här.

TISDAGSUPPDRAG

Under ditt konfirmationsår har du också möjlighet att genomföra 5 tisdagsuppdrag, uppdrag av olika karaktär som görs på tisdagar i och omkring Prästgården i Landvetter. Du kan fritt välja när du vill göra uppdragen under året ett fyllt uppdragskort innan mitten av maj generar fina priser. Observera att tisdagsuppdrag inte är obligatoriska.

KONFIRMATIONEN SÖNDAG 20 JUNI

Konfirmationen i Landvetter och Härryda är ett stort arrangemang väldigt olikt det vi tänker oss en traditionell konfirmation. I en konfirmation skall det alltid ingå en redovisning där alla konfirmander får vara delaktiga och på något sätt visa upp vad de gjort och lärt sig under sin konfirmationstid. Eftersom vi har så många ungdomar som vill konfirmera sig hos oss här i Landvetter och Härryda har vi flyttat ut denna redovisning ur själva gudstjänsten för att ge ungdomarna mer plats och tid.

Redovisningen är upplagd som en utställning med flera olika stationer fördelade mellan till exempel Prästgården, Gröenkapellet och Landvetter Kyrka. De som besöker konfirmationen får fritt röra sig mellan de olika montrarna och ta del av det ungdomarna vill presentera. De har arbetat hårt med detta och därför betyder det mycket för dem att så många som möjligt går runt och ser vad de gjort. 

Själva konfirmationsgudstjänsten äger rum på strandängarna vid Gröenkapellet och är alltså utomhus. Gudstjänsten drar igång med att konfirmanderna går i procession från kyrkan och ner till den scen de skall sitta på under gudstjänsten. Gudstjänsten består bland annat av olika tal till konfirmanderna, sång, bön, nattvard och utdelning av deras biblar.

Tiderna för konfirmationsdagen är preliminärt 11:00-14:00, där redovisningsstationerna är öppna från 11 och själva konfirmationsgudstjänsten startar 12:30. Tiderna är preliminära då konfirmationsdagen kan komma att anpassas efter restriktioner för allmän sammankomst. Vid restriktioner kommer konfirmationen att ske i grupper och vid olika tidpunkter under dagen.

DOP

Fler och fler ungdomar som konfirmerar sig är inte döpta vid konfirmationstidens början. Detta är inget problem utan löser sig genom att du erbjuds att döpa dig någon gång innan konfirmationshögtiden. Vet du med dig att du inte är döpt så vill vi att du så snart som möjligt hör av dig till vår konfirmationspräst Jörgen Magnusson på antingen telefon: 0704-10 71 07 eller e-post jorgen.magnusson@svenskakyrkan.se. 

Läs gärna mer om dopet på Svenska Kyrkans hemsida.

Kostnad

Landvetter och Härryda pastorat satsar extra på verksamhet för barn och ungdomar, en satsning som gett resultat i att allt fler ungdomar konfirmerar och engagerar sig i vår församling. Fler deltagare betyder som alltid högre kostnader och därför behöver vi ett bidrag från er som väljer vår konfirmationsupplevelse med läger.

Eftersom vi i år inte kommer kunna erbjuda en konfirmationsresa till Krakow justerar vi bidraget till 700:- per konfirmand oavsett boende inom pastoratet eller ej.

 Ni kan betala på två sätt:

Swish: 123 476 2662, skriv konfirmandens namn och Grupp 

Bankgiro: 213-8642, skriv konfirmandens namn och Grupp.

Ni som redan betalat får tillbaka den del av bidraget som överstiger 700:-. För att få tillbaka dessa behöver ni skicka följande uppgifter till anneli.andersson@svenskakyrkan.se:

  • Namn på konfirmanden och den som gjort betalningen.
  • Hur mycket ni betalat in
  • Bank, clearingnummer och kontonummer som pengarna skall sättas in på.

Tyvärr kan vi inte betala tillbaka via SWISH.

FÖLJ OSS PÅ INSTAGRAM

Klicka här för att komma till vår profil.

Klara Svensson

Landvetter Härryda pastorat

Församlingsassistent

Sofia Lökholm

Landvetter Härryda pastorat

vik fritidsledare

Gustav Öhlander

Landvetter Härryda pastorat

Verksamhetschef, Barn & Ungdom