Foto: Sofia Lökholm

Helgläger 10-11 december

Den 10 december är det dags för Krakowgruppens helgläger på Viskadalens folkhögskola.

Avfärd

lördag 10 december, samling kl 8:45 på Landvetterskolans parkering, bussarna avgår kl 9:00

Vi reser med två bussar alternativt en dubbeldäckare som avgår från Landvetterskolans parkering. Tänk på att vi är många som reser och var försiktiga när ni lämnar av era ungdomar. Det tar 45 minuter till Viskadalens folkhögskola, så det är ingen lång resa men vi vill ändå poängtera att vi har nötförbud på våra bussar, det betyder att alla former av nötter är förbjudna under bussresan men vi godkänner godis med spår av nötter.

Boende

Vi bor på Viskadalens folkhögskola ca en mil norr om Kinna. En folkhögskola med rum i bättre vandrarhemsstandard. Ni bor i dubbel eller trebäddsrum med dusch och toalett på rummen och behöver inte ta med egna lakan. Hur ni bor utgår från de önskemål ni lämnat in och som presenteras under julträffen den 26/11.

Mat

Vi bor med helpension och alla måltider serveras av folkhögskolans kök . Köket har meddelats de specialkoster som angetts vid anmälan. Är ni osäkra skickar ni ett mail till: mikaela.dagerås@svenskakyrkan.se

Vad ska vi göra på lägret?

Under helgen kommer vi både vara i era smågrupper och i storgrupp. Ni kommer få uppleva ett flertal konfirmandpass med syfte att vi ska lära känna varandra och att lära oss mer om hur kristendomen kan visa hur vi kan göra världen bättre. Men vi kommer naturligtvis också ha flera tävlingar och tid för er konfirmander att umgås.

Hemresa

Söndagen den 11 december lämnar vi Viskadalen 15:30 och beräknar vara i Landvetter ca 15:15 på Landvetterskolans parkering.

Regler och avtal

För att kunna delta i vår konfirmandupplevelse krävs det ett inlämnat avtal där det tydligt framgår att konfirmand och förälder accepterar våra regler och konsekvenser om konfirmanden inte är mogen nog att klara det ansvar dessa regler för med sig.

Om vi ser att en ung människa genom att grovt bryta mot våra regler inte är mogen nog för lägervistelse måste vi av säkerhetsskäl skicka hem denna. Detta är inget straff utan en säkerhetsåtgärd för personens och gruppens bästa då vi inte längre kan ansvara för denne. Genom att skriva på avtalet ger förälder och barn verksamhetschef och kyrkoherde mandat att avgöra om barnet behöver skickas hem eller inte.

Avtalet finns att ladda ner här och skall vara oss tillhanda senast den 9 december. Utan ett påskrivet avtal kan vi tyvärr inte låta konfirmanden följa med på lägret.

Vad ska jag ta med mig?

Här följer ett förslag på packlista för lägret tänk på att packa för en natt och att det ingår lakan men inte handdukar.

• Toalettväska - tandborste, tandkräm, deodorant, schampoo, balsam och duschtvål (om du ska duscha) samt det du behöver för att sova borta en natt. Vi kommer också ha med lättare sjukvårdsprylar som till exempel plåster, mensskydd, huvudvärkstabletter med mera.
  • Eventuella mediciner
  • Handduk - duschhandduk samt en liten till händerna.
  • Pyjamas
  • Kläder och ombyte för 1 dag
  • Mobilladdare
  • Snacks - inget krav, men det kan vara gott att ha på kvällen. Det finns inte någon kiosk / affär i närheten.

Om du blir sjuk eller får förhinder...

Om då av någon anledning inte kan följa med på lägret får du hemuppgifter på de delar av lägret som går att göra hemma på egen hand. Dessa måste sedan lämnas in i slutet av april 2023.

Meddela oss så snart som möjligt om du vet med dig att du inte kan delta på helglägret så vi kan anpassa beställning av mat och boende. Du meddelar någon av nedanstående både om du redan vet att du inte kommer kunna vara med och om du blir sjuk precis innan avresa.