En vitkalkad 1830-talskyrka. Fotad i motljus. Ett träd till höger i bild.
Foto: John Fahlnaes

Gudstjänster för konfirmander

En viktig del av konfirmandtiden är gudstjänsten. Gudstjänsten har alltid varit en plats där människor möts. Här får alla livets känslor plats – alltifrån sorg till bubblande glädje! I gudstjänsten möts vi, ser varandra och får uppleva att vi tillsammans delar kristen tro! Konfirmanden, småbarnsföräldern, människor mitt i livet, pensionären alla har vi en självklar plats!

Just nu är inget som normalt vilket även påverkar möjligheten till att fira gudstjänst.

I vanliga fall vill vi att ni som konfirmerar er deltar i minst tio stycken gudstjänster under ert konfirmandår vilka bockas av på ert gudstjänstkort genom att be någon av personalen i kyrkan signera efter gudstjänsten. Dessutom skulle ni behövt gå på minst en jul- och två påskgudstjänster för att få en bild av hur kristendomens två viktigaste högtider firas.

Nu kan vi inte göra som vi brukar gudstjänster firas i Landvetter och Härryda men endast med 8 besökare, du är välkommen på dessa men får räkna med att kanske behöva vända i dörren om det är fullt. Naturligtvis kommer vi justera antalet gudstjänster vi vill att ni ska delta på under ert konfirmationsår utifrån när vi kan öppna upp som vanligt igen.

Bra att veta om gudstjänsterna

Vad betyder det när det står mässa? - Betyder att det är en gudstjänst med nattvard, t ex Högmässa

Vad betyder familjegudstjänst/Gudstjänst för stora och små? - Betyder att det är en gudstjänst speciellt anpassat för barn och familjer

Hur lång är en gudstjänst? - Det är lite olika, en "vanlig" gudstjänst på söndagar är ca en timma, en familjegudstjänst är ofta kortare runt 45 minuter och en PAX hamnar runt en halvtimma.

Prästgården öppen på tisdagar

Just nu är Prästgården stängd men i vanliga fall är den öppen öppen för konfirmander och assistenter varje tisdag mellan kl 15:00 - 20:00. Passa på att komma hit direkt efter skolan innan till exempel Paxmässorna för att ta en toast och ta del av allt det som huset erbjuder.

Jörgen Magnusson