Foto: Sofia Lökholm

Konfirmation utan resa

För dig som av olika anledningar inte kan eller känner dig bekväm med att resa erbjuder vi en möjlighet att anmäla dig till en konfirmationsupplevelse utan resa.

Att konfirmera sig betyder att du under ett år får möjlighet att fundera kring livets viktigaste frågor. Det betyder inte att du måste resa rent fysiskt men det betyder att du måste göra en personlig resa. När du anmäler dig till konfirmation utan resa följer du samma plan som Krakowalternativet. Men istället för att resa till Krakow gör du upplevelser enskilt i vår närmiljö kring hur vi genom en aktiv kristendom kan sprida ljus och kärlek.

Helgläger:
14-15 januari 2023

Konfirmation:
1 juli

Kostnad:
Gratis

Anmälan:
Anmäl dig här

Konfirmationsträffar

Här finns information, datum och tider för konfirmationsårets träffar. Du som väljer konfirmations utan resa väljer själv vilken av grupperna du följer.

Träffar 2022/23

Helgläger 14-15 januari

Lördagen den 14 januari reser vi på helgläger till Viskadalens folkhögskola

Här finns all information

Gudstjänster

En viktig del av konfirmandtiden är gudstjänsten därför vill vi att ni som konfirmerar er deltar i totalt tolv stycken under ert konfirmandår inklusive en jul- och en påskgudstjänst för att få en tydlig bild av hur gudstjänstlivet ser ut i en församling.

Läs mer om gudstjänsterna

DOP

Fler och fler ungdomar som konfirmerar sig är inte döpta vid konfirmationstidens början. Detta är inget problem utan löser sig genom att man erbjuds att döpa sig någon gång innan konfirmationen. Hur ett sådant dop ser ut kan vara väldigt olika, tillsammans med Jörgen Magnusson som är vår konfirmandpräst bestämmer du hur du vill att just ditt dop skall gå till.

Vet du med dig att du inte är döpt så vill vi att du hör av dig till Jörgen Magnusson på: jorgen.magnusson@svenskakyrkan.se eller telefon 0704-107107.

HUR VI INFORMERAR

Vår bas för information är denna hemsida som uppdateras löpande under året. Eftersom ni är så många som tar del av Landvetter och Härrydas konfirmationsupplevelse använder vi oss av grupp-sms. När det finns ny information på hemsidan skickar vi ut en påminnelse till er med länk till hemsidan. Var därför noga med att lämna in rätt nummer när ni anmäler er. Får ni inga sms är det viktigt att ni kontaktar oss så vi kan rätta till det.