Bokenäset 2021

Under några dagar på denna vackert belägna anläggning kommer vi tillsammans att skapa unika upplevelser kring gemenskap, glädje och hur vi kan göra världen lite bättre. Tillsammans i lägenheter med altan/balkong mot havet sköter ni ungdomar ert eget hushåll, lagar mat ihop och delar upplevelser om gemenskap och glädje. Här nedan följer detaljer kring lägret, men dessa kan ändras och uppdateras allteftersom. Ändringar meddelas via sms.

Grupp 1 reser 11 -14 juni 2021

Grupp 2 reser 14 - 17 juni 2021

Boende

Bondet består av lägenheter med 4-5 bäddar placerade i huskroppar om fyra lägenheter. Det betyder att ni i era smågrupper delar upp er på två lägenheter som kommer vara i direkt anslutning till varandra.

Lägenheterna har fullt utrustat kök, badrum med dusch och som sagt altan eller balkong med havsutsikt.

Transport till lägret

Om restriktionerna tillåter reser vi med buss till Bokenäset annars ber vi er föräldrar att köra era ungdomar. Samåk gärna så mycket det går med de i er grupp som ni delar lägenhet med. Här följer preliminär information om tider för avresa mm.

Avfärd från Landvetter kyrka (om vi reser med buss): 11:00, samling 10:45

Hemkomst till Landvetter kyrka (om vi reser med buss): 13:00

OBS! Informationen om transport är preliminär och kan ändras med kort varsel.

Mat

Ungdomarna kommer under lägret att ansvara för sitt eget hushåll och laga i stort sett all mat tillsammans. De planerar, inhandlar och genomför frukost, lunch och middag i sin boendegrupp. Mat handlas innan lägret, det finns inte mataffär på anläggningen endast kiosk med glass, godis mm. Under vår sista träff den 29/5 kommer ungdomarna med stöd av sin smågruppsledare få planera mat och inhandling.

Måltiderna som skall planeras är: 2 middagar, 3 frukostar och 2 luncher.

Vi står för en lättare lunch vid ankomst och en gemensam grillkväll.

Aktiviteter

Under lägret kommer vi göra ett antal aktiviteter, vissa kommer bli överraskningar och vissa publicerar vi här allteftersom vi bokar dem. Så håll utkik här.

Regler

Det är alltid tråkigt att behöva tala om regler, men för allas bästa måste vi det ibland. För att våra resor skall bli så bra och säkra som möjligt för alla deltagare och ledare har vi satt samman ett avtal kring ett antal ganska självklara regler som vårdnadshavare och barn skriver under innan avresa. Vi tror att det mesta av detta är lika självklart för er som det är för oss ledare, här följer de övergripande regler som gäller för alla pastoratets ungdomsresor:

De regler som gäller för våra resor/läger är som följer:

• Ingen hantering av alkoholhaltiga drycker eller andra droger.
  • Befinna sig i sin stuga/rum efter den tid som anges och följa boendets regler för tystnad.
  • Ansvara för att boendet lämnas i samma skick som det tillträddes. Ev skador på inventarier bekostas och faktureras den som orsakar skadan.
  • Att aktivt delta i de aktiviteter som arrangeras under resan.

Om vi ser att en ung människa genom att grovt bryta mot dessa regler inte är mogen nog för lägervistelse måste vi av säkerhetsskäl skicka hem denna. Detta är inget straff utan en säkerhetsåtgärd för personens bästa då vi inte längre kan ansvara för honom/henne. Genom att skriva på avtalet ger vårdnadshavare och barn verksamhetschef och kyrkoherde mandat att avgöra om personen behöver skickas hem eller inte.

Avtalet finns att ladda ner här.