Foto: Sofia Lökholm

Assistentresa höstlovet till Ieper-Paris

Under höstlovet kommer vi för första gången testa vårt nya konfirmandalternativ till Ieper-Paris tillsammans med våra assistenter!

Strax utanför Ieper i Belgien tittar en ung soldat upp från skyttegraven trots risken för omedelbar död. Det är jul 1914 och striderna vid slagfältet har avstannat, istället sjungs julsånger i skyttegravarna och plötsligt vågar en av soldaterna trotsa dödsfaran för att önska sin fiende god jul. Det blir starten på den världsberömda julfreden där soldater under några timmar trotsade order och lade ner sina vapen för att lära känna sina fiender.

Vi reser till platsen där detta hände för över ett århundrade sedan för att ta reda på mer kring denna händelse men också varför han valde att välja godhet över allt annat när allt var som mörkast. Dessutom kommer vi tillsammans utforska och lära känna staden bättre inför konfirmandresan nästa år. Efter Ieper åker vi till Paris där vi får en guidad tur och se stadens mest kända platser men det kommer också finnas tid till att utforska staden mer utan guide.

När reser vi?

Vi reser med en av Leja Tourings bussar från Landvetter kvällen den 28/10 och kommer hem igen dagtid den 3/11. 

Vad kostar det?

Kostnaden är 2000:- som täcker resa, boende och mat under veckan.

I samband med att du får en bekräftelse på att du/din ungdom har fått en plats så skickar vi ut betalningsuppgifterna samt sista betalningsdatum.

Anmälan

Anmälan är bindande vilket betyder att du måste vara helt säker på att du kan åka när du anmäler dig då vi behöver boka så snart som möjligt. Anmälningsformuläret hittar du nedan.

Anmälan är nu stängd!