Bröllop

Inför Gud och i denna församlings närvaro frågar jag dig ...

Att gifta sig innebär att säga ja till ett liv tillsammans. Vigseln har ett ofta ett juridiska värde inför lagen, men framförallt är det en gudomlig gåva.

Stort eller litet, praktfullt eller enkelt. Ni väljer!

Det finns många sätt att fira en bröllop på. Den första byggstenen inför vigseln brukar vara att välja en kyrka. Du hittar de kyrkor och kapell som ingår i Landskrona församling här

Man kan själva välja i vilken av våra kyrkor som vigseln skall ske. I Landskrona finns möjlighet till vigselgudstjänst i kyrka eller församlingshem som regel alla dagar.
På lördagarna har vi fasta tider för vigsel i nästan alla våra kyrkor, kl 13, 14.30 och 16 samt på söndagar kl 12. Naturligtvis kan vigsel även ske mitt i veckan.

När det gäller S:t Ibbs kyrka på Ven samt Vadensjö och Säby kyrkor gäller andra tider beroende på tid på året. Kontakta församlingsexpeditionen via 0418-574 00 eller i formuläret nedan för att veta mer.

kostar det att gifta sig?

Alla är välkomna att fira sitt bröllop i Svenska kyrkan, men som regel behöver minst en av er vara eller bli medlem i Svenska kyrkan. Det är inget hinder om den andra tillhör en annan kyrka eller religion. Om minst en av brudparet är medlem i Svenska kyrkan är vigseln gratis, det gäller även om man väljer att gifta sig i en annan församling än där man bor. Varken präst, organist, kyrka eller vaktmästare kostar något. Om man däremot vill ha extra musik, kanske en sångsolist, och extra utsmyckning av kyrkan får man själv stå för kostnaden.

Glöm inte hindersprövning från Skatteverket!

I god tid före vigseln behöver ni beställa ett intyg om hindersprövning från Skatteverket. Intyget gäller i fyra månader. Syftet med intyget är att kontrollera att det inte finns några hinder för er att gifta er, till exempel att någon av er är under 18 år.

Hur förklarar vi vad vigsel innebär för barn?

När man är liten kan det vara svårt att sitta still, framför allt om man inte riktigt förstår vad det är som händer. Nedan hittar du därför ett kort filmklipp som förklarar hur en vigsel går till och vad det innebär.

Ja, vi vill boka vigsel!

ANDRA SAKER SOM VI TROR ATT DU KAN VARA INTRESSERAD AV