Vens sommarprogram

Sommaren på Ven är härlig. Extra härlig blir den när spännande och duktiga musiker medverkar i gudstjänsterna. Varmt välkommen till musik i sommarkväll.

Gudstjänst på Ven 

I S:T IBBS KYRKA 

En omfamnande gudstjänst där glädje, sorg och hopp får ta plats. En gudstjänst om livet helt enkelt! 

11.00 SÖNDAG 25 AUGUSTI I S:T IBBS KYRKA 

Konstnären Norbert Robles medverkar och berättar om de nya mattorna i S:t Ibbs, samt samlingsutställningen i Kulturhuset på Ven. 

 

Musik(gudstjänst) i sommarkväll 

Under onsdagkvällar i juli bjuder vi återigen in till musikgudstjänst i S:t Ibbs kyrka, med duktiga musiker och solister. 

 

ONSDAG 10 JULI 18.30 I S:T IBBS KYRKA 

”IT’S YOUR DAY” berättar i form av ett musikaliskt collage om dagens drömmar, vemod och bekymmer, men särskilt om lyckliga ögonblick och svingande dans, och slutar, som i en bön, med ett tack för en härlig dag. Klarinettisten Mikael Borresen har skrivit musiken och han framför den tillsammans med organisten Walter Berggren. 

ONSDAG 17 JULI 18.30 I S:T IBBS KYRKA 

Härliga, välkända hits från Musikal, opera och operett. Sopranerna Mia Karlsson och Rigmor Grönwall och pianisten Johan Hugosson ger en blandning av solosånger, duetter och pianostycken. 

 ONSDAG 24 JULI 18.30 I S:T IBBS KYRKA 

Upplev det klangsköna mötet mellan violan och orgeln i musik från barocktid över romantiken fram till 1900-talet. Medverkar gör Semjon Kalinowsky, en mycket aktiv solist och kammarmusiker med uppdrag runt om i Europa och Fredrik Albertsson, organist i Landskrona församling. 

ONSDAG 31 JULI 18.30  I S:T IBBS KYRKA 

Följ med på en svängig musikalisk resa med allt från älskade operaduetter till musikalsånger, nordiska romanser och kanske någon blues. Sopranerna Kaisa Leal Östlund och Cecilia Jungerup, fann varandra först som ”körgrannar” och har sedan fortsatt att utvecklas musikaliskt tillsammans. För ackompanjemanget denna kväll står David Westerholm, en erfaren musiker med stor bredd och som gärna och enkelt slänger sig mellan olika genrer, från jazz till klassiskt, psalmer och kanske även något på gitarr.