Ungdomsrådet

Var med och gör skillnad i Landskrona!

Med anledning av Corona / Covid -19

Vi får frågor om hur gudstjänster, konserter och annan verksamhet påverkas av den höga risken för spridning av coronaviruset, som ger sjukdomen covid-19. Klicka här för mer information!

I Ungdomsrådet träffar ungdomar 13-25 år för att diskuterar hur Landskrona församling bör arbeta för att vara en kyrka i tiden. Gruppens uppdrag är att ge inspiration och ge ett perspektiv från unga som är engagerade i församlingen. Det kan exempelvis handla om att ge förslag på olika typer av konserter, hur vi utvecklar gudstjänsten eller på vilket sätt vi ska uppmärksamma blivande konfirmander.

Rent praktiskt innebär det att vi kommer att ha olika teman på varje träff där vi vill ha era inputs och tankar på vad ni tycker är viktigt inom ämnet för församlingen. Dessa teman är en del av uppdraget ”Landskrona församling 2025” som är en vision som ska tas fram i kyrkorådet - i samråd Ungdomsrådet. Ungdomsrådet kommer även vara ansvariga för olika projekt under respektive teman. Vi kommer även att åka iväg för att träffa andra ungdomsråd och se hur de arbetar.

Teman som vi kommer gå igenom under terminen är:

• Konfirmation - olika typer av grupper, inbjudan, uppföljning, samt vår nya satsning ”Inte som du tror”.
  • Konserter – musikstilar, teman, artister etc.
  • Dop – inbjudan, dopet, uppföljning
  • Gudstjänst – teman, innehåll, musik, utförande

Vi träffas cirka en gång i månaden i Landskrona församlingshem
Datum och tid bestäms tillsammans via messenger.

Vi bjuder på nachos med dipp under träffarna.

Vill du vara med och påverka? Anmäl dig till oss!

Tobias Broddéne

Mathilda Simonsson- Torstensson