Prästen på landet, prästen i staden Landskrona och prästfruarna

MÅN. 6 MARS 19.00 I SOFIA ALBERTINA KYRKA

En tidsresa  från reformationen och framåt in i vår tid.  Med tal, musik och saker som på olika sätt gestaltar ämnet.

Tonie Lewenhaupt
Jan von Gerber
Claes-Arne Olsson
Fredrik Albertsson
Per Johansson

MÅN. 6 MARS 19.00 I SOFIA ALBERTINA KYRKA
Fri entré, insläpp 18.30

Fler evenemang i vår!

Vårkonsert

Vårkonsert med flickkörerna Ljuset och Colours, Minigossarna och Gosskören under ledning av Dag Videke och Bengt Wittje.

Samuel Ljungblahd & Koinonia Gospel

Samuel Ljungblahd har hyllats som Sveriges soul- och gospelkung. För den breda publiken fick han sitt genombrott när han sjöng på prins Carl Philips och prinsessan Sofias bröllop. Ljungblahd har även lyckats att, bokstavligt talat, golva gospellegenden Kirk Franklin när han gästade Franklins konsert i Stockholm för några år sedan.

Prästen på landet, prästen i staden Landskrona och prästfruarna

Mariasånger

Maria är nog den bibliska gestalt som är mest omsjungen. Förutom hennes egen lovsång ”Marias Lovsång” på latin Magnificat, kan listan göras oändligt lång på sånger om Maria och till hennes ära. Och nog är det med rätta! Hon svarar ju ja till detta oerhörda att låta Gud genom hennes kropp ta mänsklig gestalt. Och sedan fostra och följa detta barn hela vägen till korset.