Pilgrimsvandringar

Pilgrimens sju nyckelord är enkelhet, långsamhet, andlighet, delande, bekymmerslöshet, frihet och tystnad.

Under våren promenerar vi tillsammans i stillhet. Med hjälp av vår präst Malin Pihlgren Nylander och guide Karl-Olof Nilsson startar vår pilgrimsvandring vid Bengt-Hugos gatukök där vi sedan vandrar norrut, ca 3 km där vi äter vår lilla medhavda fika. Det hela tar ca 1.5 - 2 timmar. Vi går i alla väder och med lyktor när mörkret har fallit.

Tisdagar

Bengt-Hugos gatukök på Lill-olas väg 31, Landskrona

12 mars17.00-19.00

16 april 16.30-18.30
Passionsvandring 16 april
Samling kl 16.30 i Borstahusens kapell. Efter en kort inledning vandrar vi mot Sofia Albertina med bibelberättelserna om Jesus väg till graven. Vandringen avslutas i Sofia Albertina kyrka med en passionsandakt kl 18.30. Vi stannar och fikar längs vägen. Medtag fika. Vi vandrar i alla väder.

14 maj 17.00-19.00

Ingen anmälan krävs.

Pilgrimsvägen Skåne Blekinge firar 10år!

Under våren 2019 firar vi att Pilgrimsvägen Skåne Blekinge fyller tio år. Vi samlas för att vandra våra leder, samtala om pilgrimsliv och andlig hälsa och fördjupning, kristen tro och rättvisa, fred och solidaritet med skapelsen.

Exakta tider, samlingsplatser och anmälan kommer inom kort

30 maj

Heldag från Sireköpinge till Landskrona

31 maj

Pilgrimsvandrngen fortsätter från Landskrona till Barsebäck. För den som vill fortsätter vandringen dagarna efter mot Lund.

2 juni 9.00-11.00

Avslutande pilgrimsbön och jubileumshögmässa i Lunds domkyrka. Efter högmässan serveras soppa och det finns en öppen scen på Domkyrkoplatsen.

Läs mer om firandet av pilgrimsvägen här!

För mer information, kontakta oss!

Malin Pihlgren Nylander

Komminister, Präst

Karl-Olof Nilsson

Kyrkvaktmästare