Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Landskrona församling Besöksadress: Artillerigatan 2-4, 26123 Landskrona Postadress: Artillerigatan 4, 261 33, Box 364, 26123 Landskrona Telefon:+46(418)57400 E-post till Landskrona församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Musik och kultur

Nu startar vårens konsert och kulturprogram.

Lunchkonsert

Varje onsdag kl.12.10-13.00 (soppa serveras från 12.35)
Sofia Albertina kyrka
Pris: 50kr, vi tar både kontanter och swish

Varje onsdag mellan kl. 12.10-13.00 förvandlas Sofia Albertina kyrka till en populär sopprestaurang. Där går det att avnjuta en varm sopplunch med bröd, samt kaffe och kaka samtidigt som våra musiker underhåller, ibland med gästmusiker. Dagens soppa hittar du nedan.

Vårens konserter och kulturkvällar

Februari

Sånger om Maria | Konsert med Sofia Albertina Vokalensemble
Söndag 3 februari, kl. 18-19 i Sofia Albertina kyrka
Fri entré

Njut till de ljuva tonerna från Sofia Albertina Vokalensemble. Under kvällens konsert bjuder kören, tillsammans med dirigent Dag Videke och organisten Fredrik Albertsson, in till en kyrka som fylls av vackra Maria-sånger.

Borstahusen live | Portionen under tian - bra mat för dig, din plånbok och planeten
Söndag 10 februari, kl. 17-18 Borstahusens kapell
Pris: 60kr betalas i dörren (vi tar både swish och kontanter)

Kan man äta mat som är snäll mot både kroppen, miljön och plånboken? Hanna Olvenmark är dietist och driver Sveriges största blogg om hälsosam och plånbokssmart mat vid namn www.undertian.com. Varje vecka publicerar hon enkla och goda recept på max 10kr (!) per portion, veckomenyer och inköpslistor. Den 10 februari gästar Hanna Borstahusen Live med sin populära föreläsning och ger oss konkreta tips på hur vi kan spara pengar och tid samtidigt som vi äter god, nyttig och klimatsmart mat. Vi få även veta hur hon gjorde för att nå ett av sina största mål – att vandra till Mount Everest Base Camp.

Läs mer om Hanna Olvenmark på www.undertian.com
Följ henne gärna på Instagram "Portionundertian"

Under kvällen bjuds det på mingelmat och alkoholfria drinkar (allt är klimatsmart såklart). Dörrarna öppnas kl.16.45. Ingen föranmälan. Begränsat antal platser.

För de som vill finns möjlighet att gå på en enkel gudstjänst efter minglet (gratis)

Mars

Det kyrkliga silvret
Tisdag  5 mars, kl. 19-20 i Sofia Albertina kyrka
Fri entré

En kulturkväll där vi får lära oss om det kyrkliga silvret.

Orgelkonserten ”Passionssymfoni” med Fredrik Albertsson
Lördag 9 mars, kl. 16 i Sofia Albertina kyrka
Fri entré

Orgelkonserten ”Passionssymfoni” består av musik för kyrkoårets faste- och passionstid. Programmet inleds med Nils Erikssons ”Passacaglia över ett Kyrie-motiv”. Sedan följer ”Symphonie-Passion” av den franske organisten Marcel Dupré. Denna passionssymfoni har fyra satser med titlarna ”Världen väntar på Frälsaren”, ”Födelsen”, ”Korsfästelsen” och ”Uppståndelsen”. Konserten avslutas med musik av Johann Sebastian Bach bland annat hans ”Preludium och fuga i E-moll”.

Borstahusen live | Change Attitude
Söndag 10 mars, kl. 17-18 Borstahusens kapell
Pris: 60kr, betalas i dörren (vi tar både swish och kontanter)

Mer information kommer snart.

Evensong med Sofia Albertina Goss- och Herrkör
Söndag 24 mars, kl. 18 i Sofia Albertina kyrka
Fri entré

Under 1970-talet började det hända saker som kom att påverka hela vår svenska kyrkomusik-tradition och en av dessa var anglikansk kyrkomusik!  Svenska kyrkomusiker och präster som hade besökt de engelska katedralerna hade blivit inspirerade av den anglikanska kyrkans rika aftonsångsgudstjänst, Choral Evensong, som sjöngs där, och som än i dag utgör en av de främsta och viktigaste företeelserna i den anglikanska kyrkans gudstjänstliv. 

En Evensong av anglikanskt snitt byggs upp kring psaltarpsalmer ”the chants” och andra bibliska sånger som Marias lovsång och Symeons lovsång. Dessa är ofta framförda i vackra fyrstämmiga kompositioner.  För besökaren kan denna gudstjänstform upplevas som mycket vilsam. Du möts av vacker körsång i en väl avvägd mix med det talade ordet och gudstjänsten är inte så lång, ca 30-35 minuter.  Varmt välkommen!

April

Körkonsert med Bella Voce Studentsångerskor
Lördag 6 april, kl. 18 i Sofia Albertina kyrka
Fri entré

För Bella Voce – Lunds studentsångerskor är ingen musik omöjlig. Med kreativitet och nyfikenhet tar kören sig an alltifrån svensk körlyrik till folkmusikaliska tongångar från världens alla hörn. Konserterna bjuder ofta även på något välkänt populärmusikaliskt inslag.

Kören har funnits sedan år 2000 och har sedan dess etablerat sig som en av Lunds mest färgstarka körer. Till exempel har kören medverkat vid Valborgsfirandet i Lund och när Måns Zelmerlöw firade Eurovision Song Contest-segern på Stortorget i Lund. De senaste åren har Bella Voce även etablerat sig på den internationella körscenen genom sin medverkan i två av Interkulturs internationella körtävlingar. Båda gångerna reste kören hem med gulddiplom i bagaget. Kören leds sedan 2014 av Victoria Söderberg.

Borstahusen live | Sätt in 100kr - få ett missbruk i bonus!
Söndag 7 april, kl. 17-18 Borstahusens kapell
Pris: 60kr, betalas i dörren  (vi tar både swish och kontanter)

Vi har idag en helt unik exponering av snabba nätspel. Spelbolagen erbjuder bonus och extra insättningar till de som spelar allra mest och detta bidrar till att cirka 130 000 personer runt om i Sverige av ett osunt spelbeteende. Det menar i alla fall Sveriges första professor i spelmissbruk Anders Håkansson, som till vardags både forskar och arbetar med personer i missbruk.

Men vad är det som gör att vissa personer hamnar i fällan medans andra inte gör det? Och finns det något sätt att förhindra ett spelmissbruk? Detta får vi reda på under kvällen.

Under kvällen bjuds det på mingelmat och alkoholfria drinkar. För de som vill finns möjlighet att gå på en enkel gudstjänst efter minglet (gratis)

Blommor i liv och död
Tisdag 9 april, kl. 19 i Sofia Albertina kyrka
Fri entré

Johannespassionen
Fredag 19 april, kl. 16 i Sofia Albertina kyrka
Pris: 100kr, biljetter finns att köpa i Landskrona församlingsexpedition från den 2 april. Öppet: helgfria vardagar kl.10-12 och kl.13-15

Det är med glädje vi presenterar Johann Sebastian Bachs Johannespassion. På långfredagens eftermiddag och får detta verk vara slutstationen på vandringen med Jesus genom faste- och passionstiden. En vandring som slutar på Golgata och som inleder väntan på påsknattens under och påskdagens glädje!

Johannespassionen tillhör ett av de mest spelade kyrkomusikaliska verken. Att Bach själv hyste en stor kärlek till verket går inte att ta miste på då han omarbetade det hela tre gånger, sista gången ett år före sin död 1750. I detta verk beskriver Bachs musik dramatiken kring Jesu lidande, tillfångatagandet, mötet med Pilatus, Barabbas som går fri, pinan på korset, jordskalv och Jesu död med Johannes evangelium kapitel 18 och 19 som grund. Även om passionen slutar med Jesu död kan man ändå ana uppståndelsen och ljuset när slutkoralen sjungs.
Varmt välkommen till Sofia Albertina kyrka och lyssna till detta vackra och dramatiska verk för kör, orkester, berättare (recitation) och solister som är skapat av en av musikens stora mästare.

Vägen till livet | Musikal
Tisdag 30 april,  i Ottarps kyrka

Mer information kommer.

Maj

Borstahusen live | Kulturkrock på jobbet?!
Söndag 5 maj, kl. 17-18 Borstahusens kapell
Pris: 60kr, betalas i dörren  (vi tar både swish och kontanter)

Ny mat, nya lukter och HELT nya sociala regler. Vad händer om jag inte ger mitt visitkort med två händer i Kina? Pratar verkligen alla amerikanare med en? Måste man tacka ja till all mat som man erbjuds i Dubai?

Att jobba utomlands är inte det enklaste här i världen, även om det ger oss den fantastiska möjligheten att uppleva andra kulturer och träffa spännande människor. Några tips kan dock vara bra att ha med sig på vägen. Under kvällen bjuds det på mingelmat och alkoholfria drinkar, du kommer också bli ännu mer förberedd för att möta en internationell arbetsplats.

För de som vill finns möjlighet att gå på en enkel gudstjänst efter minglet (gratis)

Orgelkonsert med Fredrik Albertsson
Lördag 11 maj, kl. 16 i Sofia Albertina kyrka
Fri entré

Kyrkogårdsvandring
Tors 16 maj, kl. 18.30 samling vid Johannesgården (Kapellvägen 2)
Fri entré

Temat för denna försommarkväll är betydelsefulla kvinnor i Landskrona stad som ligger begravda på kyrkogården. Känner ni till Valborg Lindholm, Anna Almkvist, Ruth Brandberg, Jeanna Eriksson, Signe Almqvist eller Berta Blidfors. Det är några av de kvinnor som Lars Wall tänker berätta om under rundvandringen som tar ca 70-90 minuter. Ingen föranmälan. Hjärtligt välkomna.

Konsert med kören Rediviva
Torsdag 23 maj, kl. 18 i Landskrona församlingshem
Fri entré