Musik och kultur

Här är vårens konsert och kulturprogram.

Lunchkonsert

Varje onsdag kl.12.10-13.00 (soppa serveras från 12.35)
Sofia Albertina kyrka
Pris: 50kr, vi tar både kontanter och swish

Varje onsdag mellan kl. 12.10-13.00 förvandlas Sofia Albertina kyrka till en populär sopprestaurang. Där går det att avnjuta en varm sopplunch med bröd, samt kaffe och kaka samtidigt som våra musiker underhåller, ibland med gästmusiker. Dagens soppa hittar du nedan.

Vårens konserter och kulturkvällar

Johannespassionen
Fredag 19 april, kl. 16 i Sofia Albertina kyrka
Pris: 100kr, biljetter finns att köpa i Landskrona församlingsexpedition från den 2 april. Öppet: helgfria vardagar kl.10-12 och kl.13-15 och via tickster.com

Det är med glädje vi presenterar Johann Sebastian Bachs Johannespassion. På långfredagens eftermiddag och får detta verk vara slutstationen på vandringen med Jesus genom faste- och passionstiden. En vandring som slutar på Golgata och som inleder väntan på påsknattens under och påskdagens glädje!

Johannespassionen tillhör ett av de mest spelade kyrkomusikaliska verken. Att Bach själv hyste en stor kärlek till verket går inte att ta miste på då han omarbetade det hela tre gånger, sista gången ett år före sin död 1750. I detta verk beskriver Bachs musik dramatiken kring Jesu lidande, tillfångatagandet, mötet med Pilatus, Barabbas som går fri, pinan på korset, jordskalv och Jesu död med Johannes evangelium kapitel 18 och 19 som grund. Även om passionen slutar med Jesu död kan man ändå ana uppståndelsen och ljuset när slutkoralen sjungs.
Varmt välkommen till Sofia Albertina kyrka och lyssna till detta vackra och dramatiska verk för kör, orkester, berättare (recitation) och solister som är skapat av en av musikens stora mästare.

Borstahusen live | Kulturkrock på jobbet?!
Söndag 5 maj, kl. 17-18 Borstahusens kapell
Pris: 60kr, betalas i dörren  (vi tar både swish och kontanter)

Ny mat, nya lukter och HELT nya sociala regler. Vad händer om jag inte ger mitt visitkort med två händer i Kina? Pratar verkligen alla amerikanare med en? Måste man tacka ja till all mat som man erbjuds i Dubai?

Att jobba utomlands är inte det enklaste här i världen, även om det ger oss den fantastiska möjligheten att uppleva andra kulturer och träffa spännande människor. Några tips kan dock vara bra att ha med sig på vägen. Under kvällen bjuds det på mingelmat och alkoholfria drinkar, du kommer också bli ännu mer förberedd för att möta en internationell arbetsplats.

För de som vill finns möjlighet att gå på en enkel gudstjänst efter minglet (gratis)

Orgelkonsert med Fredrik Albertsson
Lördag 11 maj, kl. 16 i Sofia Albertina kyrka
Fri entré

Orgelmusik av Antonio Vivaldi, J S Bach och Otto Olsson.

Kyrkogårdsvandring
Tors 16 maj, kl. 18.30 samling vid Johannesgården (Kapellvägen 2)
Fri entré

Temat för denna försommarkväll är betydelsefulla kvinnor i Landskrona stad som ligger begravda på kyrkogården. Känner ni till Valborg Lindholm, Anna Almkvist, Ruth Brandberg, Jeanna Eriksson, Signe Almqvist eller Berta Blidfors. Det är några av de kvinnor som Lars Wall tänker berätta om under rundvandringen som tar ca 70-90 minuter. Ingen föranmälan. Hjärtligt välkomna.

Konsert med kören Rediviva
Torsdag 23 maj, kl. 18 i Landskrona församlingshem
Fri entré

Lyssna på välkända visor, sjung med i allsång och drick en god kopp kaffe.

Kulturum med Susanna Alakoski och Kent Wisti | Leken och den poetiska förståelsen av tillvaron
Torsdag 30 maj  16.30 i baren på Hotell Öresund och Sofia Albertina kyrka

16.30-17.30 I BAREN PÅ HOTELL ÖRESUND
Samtal mellan Susanna Alakoski, författare och föreläsare och Kent Wisti, präst, konstnär och satiriker. Moderator Lotta Fång, präst.

17.30-18.30 I SOFIA ALBERTINA KYRKA
Vernissage av och med Kent Wisti.

18.30 I SOFIA ALBERTINA KYRKA
Kvällsmässa i litterär form, Sofia Alberina kyrka

Konstutsällning i S:t Ibbs kyrka
Torsdag 30 maj - Söndag 2 juni ,  13.00-16.00 i S:t Ibbs kyrka
Fri entré

Under Kristi himmelsfärdshelgen blomstrar Vens kreativa invånare och den lokala konstrundan drar igång. Under samma helg bidrar även den gamla kyrkan med att ställa ut målningar som donerats till församlingen från olika Ven-bor.