Matelvan

Har du det tufft ekonomiskt? På Matelvan kan du köpa matvaror med kort datum. Kostnaden är tio kronor - eller mer om du vill och har möjlighet. Maten skänks av lokala matbutiker i Landskrona

Har du det tufft ekonomiskt och är i behov av mat? Då är du välkommen till MATelvan. Butiken ligger på Regeringsgatan 53. Du tar med en egen kasse och donerar 10 kr - eller mer om du vill och har möjlighet. Allt överskott går till lokala välgörenhetsinsatser.

Öppet tisdagar och torsdagar (från 7/8) kl. 13-14 samt fredagar kl. 12-13 vid helgfria dagar.

På MATelvan arbetar volontärer som delar ut matvaror med kort datum, som vi får från lokala matbutiker i Landskrona.

MATelvan – är ett delaktighetsprojekt med Svenska kyrkan, Malvan och Startelvan. MATelvan har som mål att gemensamt minska utanförskap, hunger och matsvinn.

När du donerar 10 kr eller mer till MATelvan är du med och bidrar till att:

• Betala lokalens hyra
  • Minska utanförskap
  • Minska hunger
  • Minska matsvinn
  • Skapa en bättre miljö

Allt överskott går till lokala välgörenhetsinsatser.
Vill du veta mer om verksamheten? Välkommen att kontakta våra diakoner.

För mer information, kontakta oss!

Cheryl French

Marie Branting