Landskrona orgelfestival

Välkommen till orgelfestival i Landskrona med konserter, orgelrally, mässa och orgelkul den 5-8 september.

Vi inleder festivalen med att återinviga Paul Ott-orgeln som nu står i Landskrona församlingshem i ett program med Händelkonsert och Bach-kantat. Orgeln samspelar här med sångare och barockorkester.

I festivalens centrum står Sofia Albertina kyrkas orgel byggd 1959 av Flentrops orgelbyggeri med spännande konserter och söndagens mässa. Denna orgel har i år tjänat församlingen i 60 år.

På lördagen gör vi ett orgelrally till några av orglarna på landsbygden runt Landskrona. Orgelkul för barn och alla andra intresserade blir det också.

Festivalprogram