Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Landskrona församling Besöksadress: Artillerigatan 2-4, 26123 Landskrona Postadress: Artillerigatan 4, 261 33, Box 364, 26123 Landskrona Telefon:+46(418)57400 E-post till Landskrona församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Johannespassionen

På långfredagens eftermiddag får detta verk vara slutstationen på vandringen med Jesus genom faste- och passionstiden. En vandring som slutar på Golgata och som inleder väntan på påsknattens under och påskdagens glädje!

Johannespassionen tillhör ett av de mest spelade kyrkomusikaliska verken. Att Bach själv hyste en stor kärlek till verket går inte att ta miste på då han omarbetade det hela tre gånger, sista gången ett år före sin död 1750. I detta verk beskriver Bachs musik dramatiken kring Jesu lidande, tillfångatagandet, mötet med Pilatus, Barabbas som går fri, pinan på korset, jordskalv och Jesu död.

Varmt välkommen till Sofia Albertina kyrka och lyssna till detta vackra och dramatiska verk för kör, orkester, berättare (recitation) och solister som är skapat av en av musikens stora mästare.

Pris: 100kr, biljetter finns att köpa i Landskrona församlingsexpedition och via tickster.com  Biljetter säljs även vid insläpp.

Öppettider församlingsexpeditionen: helgfria vardagar kl.10-12 och kl.13-15. 

Medverkande

Sofia Albertina Oratoriekör & Sofia Albertina Vokalensemble
Cappella Lundensis
Evangelist: Martin Hultkvist, tenor
Kristus: Peter Sjunnesson, bas
Pilatus: Gustav Natt & Dag, bas
Ann-Margreth Nyberg, sopran
Josefine Andersson, alt
Fredrik Albertsson, cembalo och orgel
Dag Videke, dirigent