Johannespassionen

På långfredagens eftermiddag får detta verk vara slutstationen på vandringen med Jesus genom faste- och passionstiden. En vandring som slutar på Golgata och som inleder väntan på påsknattens under och påskdagens glädje!

Johannespassionen tillhör ett av de mest spelade kyrkomusikaliska verken. Att Bach själv hyste en stor kärlek till verket går inte att ta miste på då han omarbetade det hela tre gånger, sista gången ett år före sin död 1750. I detta verk beskriver Bachs musik dramatiken kring Jesu lidande, tillfångatagandet, mötet med Pilatus, Barabbas som går fri, pinan på korset, jordskalv och Jesu död.

Varmt välkommen till Sofia Albertina kyrka och lyssna till detta vackra och dramatiska verk för kör, orkester, berättare (recitation) och solister som är skapat av en av musikens stora mästare.

Pris: 100kr, biljetter finns att köpa i Landskrona församlingsexpedition och via tickster.com  Biljetter säljs även vid insläpp.

Öppettider församlingsexpeditionen: helgfria vardagar kl.10-12 och kl.13-15.

Sofia Albertina Oratoriekör & Sofia Albertina Vokalensemble
Cappella Lundensis