Landskrona församling Besöksadress: Artillerigatan 4, 261 33, Box 364, 26123 Landskrona Telefon: +46(418)57400 E-post till Landskrona församling Webbplats

Göran Söllscher och Trio Söllscher

Lördagen den 22 juli kl 19 blir det konsert i Sofia Albertina kyrka med den världskände gitarristen Göran Söllscher, Biljetter på församlingsexpeditionen, vardagar10-12, i Sofia 13-16 samt i kyrkan inför konserten. Pris 70 kr. Barn och ungdomar under 18 år går gratis.

Lördagen den 22 juli kl 19.00 kan man i Sofia Albertina kyrka,
lyssna till en exklusiv konsert med den världsberömde gitarristen professor Göran Söllscher.

Göran Söllscher spelar själv första avdelningen av konserten, därefter kommer en gemensam avdelning med dottern Anna och sonen Johan.

-Vi kommer att spela en hel del nytt och något av det vi spelade förra året i Ottarps kyrka, berättar Göran Söllscher. Det blir bland annat en komposition av den engelske 1500-tals kompositören och lutspelaren John Dowland. Anna sjunger och Johan och jag spelar en Galliard ”for two to play upon one lute”.

Göran, Anna och Johan – Trio Söllscher
Tillsammans med sina två musicerande barn har han skapat Trio Söllcher, som sedan flera år turnerar flitigt över hela landet. Anna och Johan Söllscher har båda studerat på Kulturskolan i Simrishamn. Johan har efter en grundutbildning på jazzgitarr fortsatt sina studier på klassisk gitarr vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm för Peter Berlind Carlsson, medan Anna studerat vidare privat, bland annat för Anna Norberg på flöjt.

Fakta Göran Göran Söllscher:
Göran Söllscher är Sveriges, genom tiderna största internationella gitarrist. Under åren har han fått ta emot åtskilliga internationella utmärkelser och är flera gånger prisbelönt för sina otaliga inspelningar hos Deutsche Grammophon.

Han har gett ut hela 18 soloskivor, bland annat "Paganini for Two", med violinisten Gil Shaham (1993). Skivan låg då på tidskriften ”Billboard Magazines” lista över de tio bäst säljande skivorna med klassisk musik i USA.

Göran Söllscher har samarbetat med dirigenter som Claudio Abbado, Rafael Frübeck de Burgos, Sixten Ehrling och Esa-Pekka Salonen. Med Orpheus Chamber Orchestra i New York, Japan Philharmonic i Tokyo, Chamber Orchestra of  Europe, English Chamber Orchestra och Royal Philharmonic Orchestra i London -  samt alla de främsta skandinaviska orkestrarna.

Sedan 1994 är han professor i gitarrspel vid Musikhögskolan i Malmö och ledamot av Kungliga musikaliska Akademien.