Drop-in-vigsel

Störst av allt är kärleken och att fira den behöver varken kosta särskilt mycket tid eller pengar. Fria till din partner, få ett JA, beställ hindersprövning och kom till vår drop-in-vigsel. Svårare är det inte!

Du vet det där som aldrig blir av, som ni pratat om så många gånger men inte fått till? Som kan göras på tusen olika sätt med hur många gäster som helst?
Vi vet hur svårt det kan vara och därför vill vi göra det extra enkelt att fokusera på det som är viktigast. Er livslånga kärlek.

Den 14 september 15.00-17.30 bjuder vi därför in till Drop-in-vigsel i Sofia Albertina kyrka! Vi står för präst, musiker, bröllopsvittnen, kyrka och alkoholfritt bubbel efteråt. Ni behöver bara ta med giltig legitimation och giltig hindersprövning från Skatteverket i Sverige så sköter vi resten.

Kom ihåg att minst en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan!

Inte medlem än? Bli det här!

...jag vill älska dig, dela glädje och sorg med dig och vara dig trogen tills döden skiljer oss åt...

VAD BEHÖVS?
Att ni har med giltig hindersprövning och giltiga id-handlingar, samt att minst en av er är medlem i Svenska kyrkan.

FÅR VI VÄLJA PRÄST?
Det är flera präster som arbetar och ni får välja mellan dessa i den mån det är möjligt. Det beror bland annat på hur många som kommer samtidigt.

MÅSTE VI HA BRÖLLOPSKLÄDER?
Nej, ni får ha precis vilka kläder ni vill. Det viktigaste är att ni känner er bekväma i ert val. Det är er dag!

HUR ANSÖKER VI OM HINDERSPRÖVNING?
Gå in på skatteverket.se och skriv in hindersprövning i sökrutan så hittar ni informationen (och blanketten) ni behöver. Handläggningstiderna kan variera så ansök så snart som möjligt!

FÅR VI HA MED OSS GÄSTER?
Ja! Däremot vet vi inte riktigt hur många som kommer så ni får ha överseende om det blir trångt.

VILKEN MUSIK KAN VI VÄLJA?
Vi har begränsat valet av musik. Det ni kan välja är ingångsmusik, en psalm och utgångsmusik. Det finns möjlighet att välja på nedanstående stycken:

In/utgångsmusik

• Bröllopsmarsch ur en Midsommarnattsdröm Felix Mendelssohn
  • Brudkör ur Lohengrin Richard Wagner
  •  Prince of Denmarks march, (A trumpet voluntary)
  • För kärlekens skull
  • Circle of life
  • Star wars
  • Can’t help fall in love
  • You raise me up
  • Aldrig ska jag sluta älska dig
  • Kärleksvisan

Psalmer

• Psalm 84 ”Vi lyfter våra hjärtan”
  • Psalm 791 ”Du vet väl om att du är värdefull”
  • Psalm 930 ”Se, livet vill blomma”
  • Psalm 289 ”Guds kärlek är som stranden”
  • Psalm 411 ”Gud har omsorg om vårt släkte”
  • Psalm 21 ”Måne och sol”
  • Psalm 903 ”Jag tror att Gud är kärleken”
  • 85 ”Som mannen och kvinnan i glädje tillsammans”

Vad händer när vi kommer till kyrkan?

Ni välkomnas och lämnar in hindersprövningen. Ni får sedan i turordning prata med präst och musiker. Medan ni väntar finns enkelt fika och lekhörna för barn.

Efter vigseln skålar vi i alkoholfritt bubbel och vill någon kasta rosenblad eller blåsa såpbubblor så är det fritt fram!

Här kan du läsa mer om förra årets drop-in-vigsel!

andra saker vi tror att du kan vara intresserad av