Corona/Covid-19

Här hittar du samlad information om Corona/Covid-19 och hur det påverkar våra verksamheter.

Med anledning av Corona / Covid -19

Svenska kyrkan får frågor om hur gudstjänster, konserter och annan verksamhet påverkas av den höga risken för spridning av coronaviruset, som ger sjukdomen covid-19. Kyrkans miljöer är heliga platser och en trygg punkt för många, särskilt i tider av kris. Så långt det är möjligt fortsätter därför Svenska kyrkans församlingar att hålla öppet, fira gudstjänst och bedriva annan verksamhet.

I två månader har kyrkorna stått tomma när klockorna har ringt på söndagarna, men nu öppnas portarna. Från och med midsommarveckan finns det återigen möjlighet att fira gudstjänst och besöka kyrkans konserter!

Kyrkan öppnar upp!

En tredelad bild: En präst döper en tonårsflicka. Ett brudpar. En kista med blomdekoration.

Angående begränsning vid 50 personer

Från och med söndag 29 mars förbjuder regeringen allmänna och offentliga sammankomster som samlar fler än 50 personer. I Landskrona församlings kyrkor firar vi gudstjänst och erbjuder kyrkliga handlingar som planerat, med vissa förändringar. Bland annat anpassar vi antalet medverkade till storleken på respektive kyrka.

Levande ljus i kyrkan

Nya (tillfälliga) riktlinjer gällande begravning

. För att förhindra smittspridning behöver vi anpassa begravningsgudstjänsten. Vi hjälper dig att utforma en begravning som både är fin och meningsfull och som kan genomföras på ett ansvarsfullt sätt.

Alla behöver någon att prata med. Vem du än är och vad du än är i för livssituation är du alltid välkommen till oss för att prata. Du behöver inte vara troende eller medlem i Svenska kyrkan.

Någon att prata med