Årets bästa julklapp

Kyrkans diakoner möter många människor som behöver stöd och hjälp. Via församlingens gåvokonto kan våra diakoner hjälpa människorna i vår egen stad. De hjälper bland annat till med samtal, stöd i myndighetskontakter, kläder, mat och ibland med ekonomiska bidrag i akuta situationer.

Gåvorna som samlas in hamnar på diakonins gåvokonto. Detta konto bedrivs enbart av donationer och ger våra diakoner en möjlighet att hjälpa människor i Landskrona stad - året om!

Det finns många som behöver hjälp,  men som tur finns även många människor som vill ge och kan dela med sig!
Gör så här om du vill bli en av dem:

Swisha
Swisha din gåva till 123 083 6957 och ange ”diakoni” tillsammans med ditt namn och adress i meddelande fältet. Vi skickar sedan ett gåvobevis hem till dig!

Bankgiro
Du kan också sätta in din gåva via bankgirot 5663-6822 märkt med ”Diakoni” samt ditt namn och adress. Vi skickar sedan ett gåvobevis hem till dig!

TVÄRTOMTOMTEN KOMMER TILL STAN

Utdelning av paket 14 december kl.11-14, Landskrona församlingshem

Tvärtomtomten har tagit emot julklappar som sedan ges vidare till barn i
Landskrona genom Svenska kyrkans diakoni. Initiativet är ett samarbete mellan staden, Cityidrott och Svenska kyrkan i Landskrona.

Har du det tufft ekonomiskt? Har du svårt att få råd med julklappar till barn eller barnbarn? Ta med familjebevis samt slutskatt för 2017 för alla vuxna i hushållet för att kunna ta emot en julklapp. Tänk på att familjebevis behöver beställas i förväg från Skatteverket!

En flicka är född

Vi kan aldrig acceptera att flickor föds in i förtryck och orättvisor – bara för att de är flickor. Att fattigdom och normer gör att flickor får sämre möjligheter till utbildning, sjukvård eller försörjning. Att de utsätts för sexuellt våld, tvångsgifte eller könsstympning. Eller att flickor får äta sist och minst.
Det är en ständig kamp om liv och död, som vi måste ta tillsammans. I årets julkampanj har vi den stora möjligheten att tillsammans kämpa för att ingen flicka ska hotas, utnyttjas eller kränkas. För varje barn är skapad till Guds avbild och har samma värde – oavsett kön.