Alternativa verksamheter

Just nu ställer vi om vår verksamhet för att kunna möta människor på nya sätt utifrån dagsläget i samhället. Här hittar du aktiviteter som vi erbjuder istället för våra ordinarie verksamheter.

Varje vardag

Middagsbön

Varje vardag samlas vi gemensam bön 12.00 på enskild plats.
Klicka här för att hitta ordningen som vi använder.

Du hittar även en Spotifylista från Svenska kyrkan med musik som hjälper dig att be i vardagen.

Varje vardag 12.00 på enskild plats.

Möjlighet till samtal med präst eller diakon

Vardagar 9.00-12.00 och 13.00-16.00
Behöver du någon att tala med så ring 0418-574 00 varje helgfri vardag mellan 9.00-12.00 och 13.00-16.00, så ordnar vi med att du blir uppringd av en präst eller diakon.

Helger 09.00-17.00
Under helger finns det möjlighet att prata med en av våra församlingspräster via telefonnummer 0418- 574 65. Alla präster har tystnadsplikt och det du berättar stannar mellan dig och prästen. Inga samtal spelas in. Vår präst finns tillgänglig lördag till söndag/helgdagar 09.00–17.00.

Tisdagar

Pilgrimsvandring

Att vara ”här och nu” är en av vandringens stora förtjänster och på en pilgrimsvandring gör vi en yttre och en inre vandring mot den närvaron som finns i det som är. Anledningen till att göra en pilgrimsvandring är inte bara religiös utan lika ofta finns det andra skäl. Hos många finns en längtan att ta en paus från vardagens stress och tidsstyrda tillvaro. Att i lugn och ro ta sig framåt till fots gör ofta att tankar som snurrar i huvudet stannar av.

Välkommen att vandra tillsammans med oss varje tisdag 17.00-19.00. Vi vandrar ca 3 km och äter sedan vår medhavda fika. Vi går i alla väder och med lyktor när mörkret har fallit.

Tisdagen 9 juni 17.00-19.00 vid Bengt-Hugos Gatukök, Lilla-Olas väg 31. Ingen anmälan krävs, kostnadsfritt.

Onsdagar

Barnvagnspromenad

Hur otroligt underbart och skönt det är att få komma ut på promenader om dagarna! Tillsammans pratar och promenerar vi ca. 45 min.

Onsdagen 21 maj 10.00, samling utan S:t Johannes kyrka.
Ingen anmälan krävs, kostnadsfritt.

Lunchkonserter

Varje onsdag 12.10 finns det möjlighet att lyssna till våra musiker via webben eller på Facebook. Klicka här för att hitta musiken!

Onsdag 21 maj och 27 maj 12.10 på webben och på Facebook.

Promenad

Tillsammans promenerar vi i lugnt tempo. Tänk på att respektera varandra genom att hålla avstånd, inte handhälsa och att stanna hemma vid minsta tecken på sjukdom. Vi går i alla väder, men observera att promenaden snabbt kan behövas avstyras på grund av smitta eller nya restriktioner.

Onsdagar 12.30-13.00, samling utanför Sofia Albertina kyrka. Ingen anmälan krävs, kostnadsfritt.

Måndagar och torsdagar

Skapande verksamhet

Håll utkik på vår Instagram för skapande verksamhet att göra med det du har hemma! Vår pedagoger kommer att guida dig rätt! Använd gärna hashtagen #pysselpandemi för att dela dina skapelser med oss.

Hitta alla saker att pyssla här!

Med tanke på de rådande omständigheterna ber vi dig som tillhör en riskgrupp eller har följande symptom att stanna hemma:

• hostar
  • är förkyld
  • har feber
  • har ont i kroppen

annat som vi tror att du kan vara intresserad av