Laholms pastorat Besöksadress: Danskavägen 1, 31231 LAHOLM Postadress: DANSKA VÄGEN 1, 31231 LAHOLM Telefon:+46(430)16000 E-post till Laholms pastorat

Ett varmare samhälle

Tisdagen 14/1 fick flera Laholmare, Skogaby-, Mellbystrand- och Skummeslövsbor en varm överraskning när de väntade på bussen, tåget eller parkerade cykeln.

Maggan på hemligt uppdrag i kyrkans tjänst!

Tisdagen den 14/1 fick flera Laholmare, Skogaby-, Mellbystrand- och Skummeslövsbor en varm överraskning när de väntade på bussen, tåget eller parkerade cykeln.
I flera busskurer, vid tågstationen och även i några cykelhus låg halsdukar, mössor eller vantar med en uppmaning att ta med dem hem.
Bakom initiativet ligger Svenska kyrkan i Laholm-Skummeslöv.

Det blåser kallt både bildligt och bokstavligt i vårt samhälle, men det finns många människor som står upp för medmänsklighet och värme. Halsdukarna, mössorna och vantarna är en symbol för att vi alla kan bidra till ett varmare samhälle.

- Vi hoppas att detta blir en positiv överraskning och väcker tankar kring vad vi kan göra för att skapa ett varmare samhälle och ta hand om varandra, säger Anne Westin, komminister i Laholms pastorat. Tillsammans kan vi göra skillnad!

#ettvarmresamhälle och #envarmarestad genomförs samtidigt av ytterligare ca 60 st församlingar runt om i Sverige – från Sjöbo till Piteå.

#ettvarmaresamhälle