Diakonins månad startar 3 september

Varmt välkommen i september till S:t Clemens kyrka och Laholms församlingshem!

Uppstart söndag 3 september, S:t Clemens kyrka kl 11! 

Vi startar med Högmässa och sedan är det kyrkkaffe i Laholms församlingshem.
Anders Knutsson håller föredrag om det själavårdande samtalet.

Därefter följer tre tisdagskvällar i september. (5/9, 19/9 och 26/9) med fler intressanta föreläsningar i Laholms församlingshem kl 18.30.

5 september 
Sofia Åkerman – Författare, sjuksköterska, jurist, doktorand inom juridik. ”För att överleva - en personlig berättelse av självskadebeteende.”

19 september
Erika Kannenberg – Spelberoende och spelfrihet, En livshistoria. 30 års spelmissbruk, kan man leva ett liv efter det? Motiviation, vilja, stöd och behandling hjälpte mig att börja leva, inte överleva. Jag berättar min historia för att hjälpa andra. För att närstående ska få verktyg att också leva inte bara överleva. Att våga välja livet, våga vara obekväm, våga ställa ultimatum. Att stå kvar i de val ni gör.

26 september
Andreas Björlemyr
– Psykoterapeut. ”Gränser i ett gränslöst samhälle”. Andreas är psykoterapeut och verksamhetschef för S t Lukas i Skövde, lärare för blivande läkare och sjuksköterskor. Vad gör det med vår etik och psykiska hälsa att gränser suddas ut inom ett flertal områden? Vad gör det med stress och att många upplever ångest och utmattning?