Kyrkvaktmästare sökes!

Tio kyrkor och kyrkogårdar behöver skötsel och omsorg och nu behöver vårt vaktmästarlag förstärkning. I tjänsten ingår arbete både på kyrkogården och i gudstjänster, samt ett särskilt ansvar för maskiner och fordon.

Lagunda församling söker

1 kyrkvaktmästare, tillsvidare. Tjänstgöring inom fastighet/vaktmästeri med särskilt ansvar för fordon och maskiner, arbete på kyrkogård samt i gudstjänster. Tillträde omgående.

Vi söker dig som har erfarenhet av arbete som kyrkvaktmästare samt vana vid mekaniskt arbete. En del av tjänsten kommer att vara avsatt för skötsel och underhåll av maskinparken. Röjsågsutbildning (A+B), motorsågsutbildning (A+B) samt certifikat för heta arbeten är meriterande. Vi förutsätter att du har B-körkort, och vana vid att köra med släp.

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt men senast 22 april.

Plats: Lagunda församling, Örsundsbro
Omfattning: heltid.

kyrkvaktmästarens olika uppdrag

Kyrkogård

Som kyrkvaktmästare ingår man i arbetslaget för kyrkogård som ansvarar för att de tio kyrkogårdarna i Lagunda församling även i fortsättningen ska vara välskötta platser för minnen, stillhet och eftertanke. Arbetet vid kyrkogård och kyrkogårdsförvaltning är myndighetsutövning som regleras i begravningslagen samt andra regelverk och riktlinjer. Noggrannhet, professionalism och servicekänsla är nyckelord.

Kyrkor och övriga lokaler

Vi söker medarbetare som vill bidra till att de tio kyrkorna och övriga fastigheter hålls i gott skick, samt att de tio vackra kyrkorna görs i ordning för gudstjänster och kyrkliga handlingar så att gudstjänstdeltagare och besökare känner sig sedda och välkomna. I en del av tjänsten ingår fastighetsskötsel, städning samt att ta hand om inventarier.

Gudstjänst

Kyrkvaktmästaren förbereder också kyrkorna för gudstjänst och tjänstgör som vaktmästare med vid gudstjänster och dop, vigsel och begravning. Detta innebär arbete vissa helger enligt schema.

Kvalifikationer

• Du är en allround person som trivs i ett omväxlande arbete, och som kan arbeta både i grupp och självständigt.
  • Du är serviceinriktad och noggrann.
  • Du tycker om människor, unga som gamla.
  • Du är beredd att lämna ett utdrag ur belastningsregistret, avsett för arbete med barn och unga. Detta gäller alla medarbetare i församlingen eftersom samtliga är i kontakt med barn och unga.
  • Du har B-körkort för manuell växellåda, erfarenhet av att köra med släpvagn är önskvärt.
  • Du har utbildning i röjsåg (A+B) samt motorsågskörkort (A+B).
  • Du har tidigare erfarenhet av mekaniskt arbete, och är redo att i arbetlaget ta ansvaret för skötsel av maskiner och verktyg.
  • Du trivs med att arbeta utomhus i alla väder och är inte rädd att hugga i när det behövs. Arbetet kan vara fysiskt krävande.
  • Du känner dig bekväm i den miljö som kyrkogården representerar och uppskattar att få bidra till att bevara ett levande kulturarv.
  • Du har tidigare erfarenhet av inre eller yttre fastighetsskötsel. Erfarenhet och/eller intresse för kulturarv, kyrkliga föremål och textilier är meriterande.
  • Vana vid gudstjänster i Svenska kyrkan eller annan kyrka är meriterande. Alla i arbetslaget deltar i samlingar och bibelsamtal.
  • Datorvana. Tidigare erfarenhet av att arbeta i system för fastigheter, inventarier, bokningar etc är en merit (vi använder Svenska kyrkans gemensamma system för fastigheter och inventarier, samt Agrandos program för bokning).
  • Du delar självklart Svenska kyrkans värderingar och är bekväm i rollen som representant för Lagunda församling och Svenska kyrkan.

Frågor och mer information

Frågor om tjänsterna besvaras av kyrkoherde Carin Åblad Lundström, carin.ablad@svenskakyrkan.se, 0171-460764

Fackliga representanter

Vision: Claes-Håkan Jansson. (claes-hakan.jansson@svenskakyrkan.se, 070-214 50 50)

Kommunal: Patrik Sköldberg (patrik.skoldberg@kommunal.se, 010-442 88 29)

Välkommen med din ansökan

Välkommen med din ansökan, samt CV och andra dokument du vill lyfta fram, till

Lagunda församling
Ängsvägen 8
749 60 Örsundsbro

alternativt

lagunda.forsamling@svenskakyrkan.se

Märk brevet/e-posten med Ansökan kyrkvaktmästare.

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt men senast 22 april.
Urval kommer att ske löpande.