Kyrkvaktmästare och kyrkogårdsarbetare sökes!

Tio kyrkor och kyrkogårdar behöver skötsel och omsorg och nu behöver vårt vaktmästarlag förstärkning. I uppdragen ingår arbete utomhus på kyrkogårdarna och för två tjänster även inomhus med fastighetsskötsel och i gudstjänster.

Lagunda församling söker

1 kyrkvaktmästare, tillsvidare. Tjänstgöring på kyrkogård, i vaktmästeri/fastighet samt i gudstjänster. Tillträde snarast eller efter ök.

1 kyrkvaktmästare, 1 april-30 november 2019. Tjänstgöring primärt på kyrkogård, samt vid behov i vaktmästeri/fastighet samt i gudstjänster.

1 kyrkogårdsarbetare, 1 juni-31 oktober. Tjänstgöring på kyrkogård, samt vid behov viss fastighetsskötsel.

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt men senast 20 januari.
Urval kommer att ske löpande. En eller flera av tjänsterna kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång.

Om tjänsterna

Plats: Lagunda församling, Örsundsbro
Omfattning: heltid.

För samtliga tjänster gäller

Vi söker medarbetare till arbetslaget för kyrkogård som ansvarar för att de tio kyrkogårdarna i Lagunda församling även i fortsättningen ska vara välskötta platser för minnen, stillhet och eftertanke. Arbetet vid kyrkogård och kyrkogårdsförvaltning är myndighetsutövning som regleras i begravningslagen samt andra regelverk och riktlinjer. Noggrannhet, professionalism och servicekänsla är nyckelord.

För de två tjänsterna som kyrkvaktmästare gäller även

Vi söker medarbetare som vill bidra till att de tio kyrkorna och övriga fastigheter hålls i gott skick, samt att de tio vackra kyrkorna görs i ordning för gudstjänster och kyrkliga handlingar så att gudstjänstdeltagare och besökare känner sig sedda och välkomna. I en del av tjänsten ingår fastighetsskötsel, städning samt att förbereda kyrkor för gudstjänst, att ta hand om inventarier och att vara vaktmästare vid gudstjänster och dop, vigsel och begravning. Detta innebär tjänstgöring vissa helger enligt schema.

För tjänst som kyrkvaktmästare tillsvidare gäller även

Vi söker en medarbetare som är intresserad av fastighetsskötsel. En del av tjänsten kommer att vara avsatt för planering, resurstilldelning och uppföljning av våra fastigheter och deras underhåll.

• Du är en allround person som trivs i ett omväxlande arbete.
  • Du kan arbeta både i grupp och självständigt.
  • Du är serviceinriktad och noggrann.
  • Du tycker om människor, unga som gamla.
  • Du är beredd att lämna ett utdrag ur belastningsregistret, avsett för arbete med barn och unga. Alla medarbetare i församlingen kommer i kontakt med barn och unga och detta är ett krav för samtliga tjänster.

Kvalifikationer för arbete på kyrkogård (alla tre tjänsterna)

• Utbildning och/eller erfarenhet inom den gröna sektorn
  • Intresse av trädgårdsarbete
  • B-körkort för manuell växellåda
  • Utbildning i röjsåg samt motorsågskörkort
  • Erfarenhet av att köra med släpvagn är önskvärt

Du trivs med att arbeta utomhus i alla väder och är inte rädd att hugga i när det behövs. Arbetet kan vara fysiskt krävande. Du känner dig bekväm i den miljö som kyrkogården representerar, uppskattar att få bidra till att bevara ett levande kulturarv, och har förmågan att bemöta både kolleger och besökare med respekt och förståelse.

ytterligare kvalifikationer För tjänster som kyrkvaktmästare

• Tidigare erfarenhet av inre eller yttre fastighetsskötsel
  • Erfarenhet och/eller intresse för kulturarv, kyrkliga föremål och textilier är meriterande.
  • Vana vid gudstjänster i Svenska kyrkan eller annan kyrka är meriterande. Alla i arbetslaget deltar i samlingar och bibelsamtal.
  • Datorvana. Tidigare erfarenhet av att arbeta i system för fastigheter, inventarier, bokningar etc är en merit (vi använder Svenska kyrkans gemensamma system för fastigheter och inventarier, samt Agrandos program för bokning).
  • Du delar självklart Svenska kyrkans värderingar och är bekväm i rollen som representant för Lagunda församling och Svenska kyrkan.

För tjänsten som tillsvidareanställd kyrkvaktmästare

• Utbildning och/eller erfarenhet från att ansvara för planering, resurstilldelning och uppföljning av fastighetsskötsel

Frågor och mer information

Frågor om tjänsterna besvaras av kyrkoherde Carin Åblad Lundström, carin.ablad@svenskakyrkan.se, 0171-460764

Fackliga representanter

Vision: Claes-Håkan Jansson. (claes-hakan.jansson@svenskakyrkan.se, 070-214 50 50)

Kommunal: Patrik Sköldberg (patrik.skoldberg@kommunal.se, 010-442 88 29)

Välkommen med din ansökan

Välkommen med din ansökan, samt CV och andra dokument du vill lyfta fram, till

Lagunda församling
Ängsvägen 8
749 60 Örsundsbro

alternativt

lagunda.forsamling@svenskakyrkan.se

Märk brevet/e-posten med den/de tjänster du söker:

Ansökan kyrkvaktmästare / Ansökan kyrkvaktmästare säsong / Ansökan kyrkogårdsarbetare

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt men senast 20 januari.