Vi söker komminister

Söker du ett meningsfullt arbete i ett litet arbetslag där du får möjlighet att göra skillnad? Välkommen med din ansökan till tjänst som präst i Lagunda församling.

Lagunda församling söker en allround komminister. I tjänsten ingår utöver gudstjänster och kyrkliga handlingar även ansvar för samarbete med äldreboende och andra aktörer, fördjupning inom andlig vägledning och meditation samt att vid behov kunna vara kyrkoherdens vikarie. Tillträde snarast.

Lagunda församling ligger i en vacker kulturbygd, nära till Mälaren, med 10 vackra kyrkor på landsbygden och med samlingslokaler, kansli och kontor i Kyrkstugan i centralorten Örsundsbro. Hit vill vi nu välkomna dig som är en erfaren präst som finner glädje i både gudstjänstliv, kyrkliga handlingar och i möten med människor.

Du är trygg i din roll med bred erfarenhet av församlingsarbete och kan arbeta självständigt inom givna ramar. Du är van vid hembesök och har erfarenhet av att arbeta med vuxna i olika livssituationer. Du har en uttalad förmåga att lyhört möta människor i samtal och tidigare erfarenhet av andlig vägledning och meditation. Du kommer att ha delansvar för inre och yttre mission samt för diakoni i dess olika former. Lagunda församling samverkar med såväl olika församlingar som andra organisationer och aktörer och vi vill att du har erfarenhet av att leda och utvärdera projekt.

Lagunda församling har ett rikt och varierat gudstjänstliv och församlingsliv med bland Öppen förskola, barngrupper, syföreningar, volontärer, fyra vuxenkörer och en barnkörer. Arbetslaget är litet och engagerat och verkar församlings-övergripande i de tio kyrkorna samt i Kyrkstugan. Av medarbetarna krävs därför både noggrannhet i rutiner men också prestigelöshet, flexibilitet och kreativitet för att lösa oväntade situationer.

För att trivas i rollen behöver du vara lyhörd, trygg, positiv och lösningsorienterad och ha en hög förmåga till samarbete. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du är beredd att lämna ett utdrag ur belastningsregistret avsett för arbete med barn och unga.

B-körkort och datorvana erfordras. Provanställning kan komma att tillämpas.

frågor och mer information

Frågor besvaras av kyrkoherde Carin Åblad Lundström, carin.ablad@svenskakyrkan.se, 0171-46 07 64.

Facklig representant är Johan Lautmann, johan.lautmann@svenskakyrkan.se, 018-39 50 14.

välkommen med din ansökan

Vi vill ha din ansökan så snart som möjligt men senast 13 oktober.
Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstidens utgång.

Skicka ansökan med löneanspråk samt CV och andra dokument du vill lyfta fram,
till Lagunda församling, Ängsvägen 8, 749 60 Örsundsbro alternativt per e-post
till lagunda.forsamling@svenskakyrkan.se

Märk brevet/e-posten med Ansökan komminister.